אני מטורפת על מלבי מאז שאני זוכרת את עצמי, אבל רק מלבי פרווה על בסיס מים.
לא מתחברת למלבי חלבי בשום צורה שהיא…
לא על בסיס חלב, לא על בסיס חלב קוקוס, ובטח שלא על בסיס שמנת…
אז אם אתם כמוני, קבלו מתכון סופר פשוט וקל למלבי על בסיס מים שהוא לגמרי טבעוני (למי מכם שזה חשוב לו).
את המתכון הזה הכנתי עם הבן שלי כבר כמה וכמה פעמים, רק בפסח האחרון הכנו אותו לפחות 3 פעמים…
אז אם מלבי על בסיס מים מדבר אליכם… רוצו להכין את המתכון הזה.
הכמות מספיקה לכ-8 מנות בינוניות (הכנתי בתבניות אישיות חד פעמיות של ניקול למאפינס כמו בתמונה למעלה)
לכמות גדולה הכפילו כמויות!
המצרכים הדרושים:
3 כפות מלאות של קורנפלור
2.5 כוסות מים (כוסות מדידה של 240 מ"ל או כוס זכוכית רגילה לשתיה חמה)
קצת פחות מ-3/4 כוס מים קרים מאוד (מתמי 4 זה נהדר)
1 כפית גדושה של סוכר
לזיגוג:
סירופ מלבי (אני קונה מוכן)
קוקוס ובוטנים גרוסים
שלבי ההכנה:
העבירו לסיר 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה
בזמן הזה העבירו לכוס גדולה 3/4 כוס מים קרים מאוד ו-3 כפות קורנפלור וערבבו היטב עד להמסת הקורנפלור
העבירו את התערובת לסיר עם המים הרותחים, הוסיפו את הסוכר וערבבו עד לקבלת תערובת צמיגית (הקסם לוקח ממש כמה שניות בודדות)
הורידו את התערובת מהגז והעבירו לתבניות אישיות
העבירו את התבניות למקרר להתייצבות וקירור
שפכו מהסירופ מלבי, הוסיפו קוקוס ו/או בוטנים גרוסים ותתענגו!
תמר אומר
מה משקל הקורנפלור בגרמים ?
דנית בן דוד אומר
כל כף קורנפלור שווה 10 גרם, אז ל-3 כפות לפחות 30 אבל מודה שלא מדדתי במדויק, ייתכן וזה קצת יותר. התערובת של המלבי צריכה להיות די סמיכה. אמדוד בכל אופן בפעם הבאה שאכין 🙂
טלי אומר
האם יש תשובה לגבי המשקל?
דנית בן דוד אומר
היי טלי, נהרס לי משקל המטבח. אקנה חדש, אמדוד ואציין בפוסט