אחד המתכונים שמככבים אצלי הכי הרבה בחורף הוא מרק אפונה קפואה של סנפרוסט, אז החלטתי לנסות להכין את אותו המרק אבל עם אפונה יבשה ויצא ממש טעים.
המרק עם האפונה היבשה פחות מתוק ולוקח יותר זמן בישול אבל הוא טעים לי יותר.
בקיצור ממליצה לכם להכין אותו, הוא מושלם לימי החורף (ולא רק) והולך נהדר עם מיני קרוטונים!
אני מאוד אוהבת את המיני קרוטונים של אסם או שופרסל.
ואל תשכחו לבדוק גם את המתכון הזה: מרק אפונה קפואה טעים ושייקח לכם בדיוק 5 דקות להכין!
המצרכים הדרושים:
כוס וחצי אפונה יבשה אחרי השרייה של כמה שעות
2-3 גזרים חתוכים לעיגולים
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
מלח, פלפל, כמון
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל עד שנהיה שקוף, הוסיפו גזר, בטטה, אפונה ותבלינים וטגנו מעט
הוסיפו מים עד לגובה האפונה בלבד (אחרת המרק יצא דליל מאוד)
הביאו את המרק לרתיחה והנמיכו את האש
בשלו כ-40 דקות עד שכל המרכיבים מתרככים
טחנו את המרק ותקנו תיבול לפי הטעם
בתאבון!
כתיבת תגובה