
מרק אפונה קפואה טעים ושייקח לכם בדיוק 5 דקות להכין!
הכי כיף לאכול מרק ביום חורפי, גשום וקר…
אחד המרקים הכי קלים ומהירים להכנה הוא מרק אפונה קפואה, ולאחרונה אני מכינה אותו לא מעט וכל בני הבית מחסלים אותו בהנאה רבה.
5 דקות הכנה, עוד כרבע שעה על הגז ויש לכם מרק טעים ומחמם…
ואל תשכחו לבדוק גם את המתכון הזה: מרק אפונה יבשה כל כך קל להכנה וטעים בטירוף
המצרכים הדרושים:
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר גדול חתוך לקוביות / עיגולים
½ שקית אפונה קפואה (אני אוהבת את של סנפרוסט)
תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית כמון, מעט פלפל שחור
שלבי ההכנה:
לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את הגזר וחצי שקית אפונה קפואה (אין צורך להפשיר לפני), להוסיף את התבלינים וטגן כ-½ דקה
להוסיף מי ברז שיכסו רק עד גובה האפונה כדי שהמרק יהיה סמיך
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל 15-20 דקות עד להתרככות
לטחון בבלנדר מוט, לטעום ולתקן תיבול אם צריך
הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם קרוטונים / מיני קרוטונים
טיפ: אם בטעות שמתם יותר מדי מים תוכלו להסמיך אותו מעט עם שיבולת שועל, ככה תרוויחו גם את הערכים התזונתיים של השיבולת שועל 🙂
מתכון מעולה. תודה רבה. יצא מושלם 🙂
איזה כיף! תודה על העדכון 🙂