קודם כל אני אתחיל ואומר שאתם פשוט חייבים להכין את המרק הזה, לא רק כי הוא באמת מעולה, ולא רק כי הוא סופר בריא, אלא כי 3 ילדים (פעוט בן שנה וחודשיים ושני זאטוטים בני 3.7) פשוט חיסלו את המרק הזה!
חוץ מזה, כששיתפתי את המתכון בקבוצת הפייסבוק שלי, במטבח על עקבים, בימים שאחרי קיבלתי מבול של הודעות נלהבות מחברות שהכינו את המרק ואמרו שהוא ממש טעים.
דרך אגב, היתרון של המרק הוא שממש לא מרגישים את טעם או המרקם של העדשים הכתומות, כך שזה ממש יתרון למי שרוצה להאכיל לילדים בררניים במיוחד…
בקיצור, רוצו להכין את המרק! לא תתחרטו 🙂
המצרכים הדרושים:
חצי כוס גריסי פנינה אחרי השריה של כמה שעות
חצי כוס עדשים כתומות אחרי שטיפה יסודית
1 בצל
1 זוקיני / קישוא
2 גזרים
1 עגבנייה טריה
רסק עגבניות קטן
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואבקת מרק לפי הטעם
אפשר להוסיף כל ירק אחר שרוצים
שלבי ההכנה:
טגנו בצל עם מעט שמן זית או קנולה עד להזהבה
הוסיפו את הירקות, גריסי הפנינה, העדשים, רסק העגבניות והתבלינים וערבבו היטב
הוסיפו 3 כוסות מים רותחים, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ-20 דקות
תקנו תיבול וכבו את האש
מומלץ להגיש חם 🙂
כתיבת תגובה