אין כמו מרקים בחורף… אחר מהמרקים שאני הכי אוהבת הוא מרק ירקות עם שוקיים של עוף.
בדרך כלל אני אוהבת "להפציץ" את הקערה שלי בהמון שקדי מרק, אבל בגלל שבכל זאת זה לא כל כך בריא אני פשוט מוסיפה גריסי פנינה למרק, הן גם בריאות וגם משביעות.
כמובן שמרק ירקות אפשר לעשות עם כל ירק שאתם אוהבים, אני מכינה את המרק הזה כל פעם עם ירקות אחרים בשביל הגיוון, פשוט עוברת בכל המדפים אצל הירקן ולוקחת מה שמתחשק לי באותו הרגע להכניס למרק.
המצרכים הדרושים:
½ כוס פניני פנינה (אחרי השריה במים, אני שמה אותם במים כשמתחילה בהכנת המרק)
6-8 שוקי עוף (רצוי להשרות כמה דקות במים רותחים לפני ההעברה לסיר)
1 קישוא חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
2 תפוחי אדמה קטנים / 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לרבעים
שורש פטרוזיליה ו/או סלרי חתוך לקוביות
חופן שמיר קצוץ
תיבול:
1 כפית מלח
½ כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה כי ציר העוף עושה את רוב הטעם)
שלבי ההכנה:
מלאו סיר עם מים חמים והתבלינים (אבקת מרק, מלח וכורכום), הוסיפו את שוקי העוף והביאו לרתיחה על הגז
הסירו עם כף את הקצף שנוצר מהעוף, הוסיפו את הירקות ובשלו על אש נמוכה כשעה (סגרו את הסיר)
בשלב הזה, כאשר המרק ספג את הטעמים של העוף והירקות טעמו את המרק ותקנו את התיבול לפי טעמכם
הוסיפו את גריסי הפנינה ובשלו למשך כ-30 דקות נוספים
לאחר כיבוי האש הוסיפו את השמיר הקצוץ, סגרו את הסיר ותנו לטעם להשתלב המרק (15 דקות מספיקים)
הכינו קערה גדולה של מרק ותהנו 🙂
כתיבת תגובה