מרק העדשים של סבתא שלי מחזיר אותי לילדות בכל פעם מחדש, והוא אחד המרקים האהובים עלי עד היום.
זו הפעם השניה בלבד שאני מכינה את המרק שלה.
בפעם הראשונה הכנתי אותו כשהייתי בהריון מתקדם, ובפעם השניה הכנתי אותו לפני מספר ימים, וזללתי ביחד עם הבן שלי (שהוא כבר בן 3 וחצי!!!) בהנאה רבה.
ריגש אותי מאוד לאכול את המרק הזה עם הבן שלי, ועוד לראות אותו אוכל את המרק בכזו הנאה.
סבתי נפטרה לפני מספר חודשים בלבד, אבל למעשה, כבר שנים שלא אכלתי מהאוכל שלה בגלל מחלת האלצהיימר הארורה.
אני מקווה שדרך בלוג המתכונים שלי אוכל להנציח חלק מהמאכלים הנפלאים שלה. מתכון אחד כבר פרסמתי בעבר, כשהוא היתה בחיים, לפלפלים ממולאים.
מתגעגעת אליך כל כך סבתא!
ותודה לדודה שלי, בלה, על ששמרה על המתכון (ומכינה אותו בקביעות).
המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים ירוקות (רצוי להשרות לפני)
1 בצל
½ ראש שום (¼ ראש לכתוש ו-¼ ראש להשאיר את השיניים שלמות)
1 כף קמח או קורנפלור לנמנעים מגלוטן (להסמכת המרק)
תיבול: 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, מלח שחור לפי הטעם
הכנת המרק ללא השריית העדשים
הערה חשובה לגבי השריית העדשים + שיטת הבישול המקורית:
לא חובה להשרות את העדשים לפני אך ההשריה גם הופכת את העדשים לקלים יותר לעיכול וגם מפחיתה משמעותית את משך הבישול.
אם אתם לא משרים את העדשים לפני, יש להכין את המרק בדרך הבאה (זו דרך הבישול המקורית של המתכון):
בשלו את העדשים בסיר נפרד ביחד עם שיני השום השלמות ומים שמכסים את העדשים וקצת יותר (בערך חצי שעה)
טגנו את הבצל בנפרד במחבת עד להזהבה קלה, הוסיפו את השום הכתוש, הקמח והתבלינים וערבבו
העבירו את הבצל עם השום, הקמח והתבלינים לתוך הסיר עם מי הבישול לכ-15 דקות עד לריכוך מלא של העדשים.
הכנת המרק עם השריית העדשים
שלבי ההכנה – שיטה מקוצרת (אם השריתם את העדשים):
טגנו בצל עד להזהבה קלה
הוסיפו את העדשים הירוקות, השום (גם את הכתוש וגם את השיניים שלמות), הקמח והתבלינים וערבבו
הוסיפו 5-6 כוסות מים רותחים (שיכסו את העדשים וקצת יותר כי העדשים מתנפחות ותופסות נפח)
הנמיכו את האש ובשלו עד שהעדשים מתרככות (משהו כמו 15-20 דקות אם השריתם את העדשים)
תקנו תיבול אם צריך וסגרו את הגז
הצעת הגשה:
מומלץ מאוד בעת ההגשה לבצוע חתיכות חלה (רצוי מתוקה אבל לא חובה) או לחם ולזרוק לתוך קערת המרק.
הלחם סופג את הנוזלים של המרק וזה טעים בטירוף…
כתיבת תגובה