
מרק קינואה ועדשים כתומות – אי אפשר להאמין כמה הוא טעים עד שמכינים!
העולם נחלק לשני סוגי אנשים – אלה שאוהבים קינואה ואלה שמתעבים אותה…
אני מאוד אוהבת קינואה, ובמיוחד את הסלט קינואה ועדשים שחורות שלי שאני מקבלת עליו אין סוף מחמאות.
אבל כשמתחיל להיות קר בחוץ לא כל כך בא לי סלטים קרים, ואני מעדיפה להתחמם עם מרקים.
מכיוון שתמיד יש לי שקית קינואה במזווה, חיפשתי להכין איתה איזה מרק מעניין.
הגעתי למתכון המצויין הזה והחלטתי לנסות אותו.
מודה שהייתי מה זה סקפטית… אבל הוא יצא כל כך טעים שבשעה 11 בבוקר כבר אכלתי מנה שלמה 🙂
יצא מעולה ממש! ממליצה בחום לנסות.

מרק קינואה ועדשים כתומות מתבשל בסיר
המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
½ כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות דק
1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה (לא רשום במתכון המקורי אבל אני מטורפת על בטטה אז הכנסתי)
1 רסק עגבניות קטן
7-8 כוסות מים רותחים (או פחות, תלוי כמה דליל בא לכם שהמרק יהיה)
חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים (לא חובה, לפי הטעם)
תיבול:
½1 כפיות מלח, 1 כפית כמון, 1 כפית אבקת מרק, מעט פלפל שחור לפי הטעם
שלבי ההכנה:
השרו את הקינואה לפחות חצי שעה כדי להיפטר מהמרירות שלה
שטפו היטב את העדשים והעבירו למסננת
טגנו בסיר את הבצל עד להזהבה קלה, הוסיפו את השום והגזר, ערבבו ובשלו כמה דקות
הוסיפו עדשים כתומות, קינואה, מים רותחים ורסק עגבניות
הוסיפו תיבול וערבבו היטב
הביאו לרתיחה על אש גבוהה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו עם מכסה כ-20-25 דקות
הוסיפו פטרוזיליה ו/או כוסברה ובשלו עוד כ-10 דקות
טעמו ותקנו תיבול לפי הטעם
בתאבון!
כתיבת תגובה