בדיוק כמו האורז בולונז, גם הפתיתים בבולונז הוא מתכון נפלא, מהיר הכנה ואהוב על ילדים (וגם על הוריהם 🙂 )
כמה אהוב על ילדים?
אהוב ברמה שחברה שלי התארחה אצלנו עם הבת שלה (בת 3 וחצי) והיא טרפה 2 צלחות שלמות!! (והיא בדרך כלל לא כזו אכלנית).
אני ממליצה להכין את הפתיתים לפי הטיפים המנצחים שלי לפתיתים אחד אחד!
טיפים מנצחים לפתיתים אחד אחד
- הכינו את הפתיתים לפי הוראות היצרן מבחינת יחס פתיתים – מים
- טגנו את הפתיתים מספר דקות בשמן תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב מעט
- תוך כדי הכנה (לאחר שהוספתם את המים) ערבבו מדי פעם עם מזלג את הפתיתים
- ערבבו עם מזלג מספר פעמים גם לאחר כיבוי הגז
- תנו לפתיתים להתקרר והפרידו אותם שוב בעדינות עם מזלג לפני שאתם מכניסים אותם למקרר
- חשוב להפריד את הפתיתים בזהירות עם המזלג כדי לא למעוך אותם
הפתיתים שלי עברו את מבחן המקרר!!! (כלומר: נשארו אחד אחד גם יום למחרת)
המצרכים הדרושים:
1 חבילת פתיתים בצורה שאוהבים…
אני מאוד אוהבת את הפתיתים בצורת כוכבים של אסם 🙂
לרוטב בולונז:
- 1/2 קילו בשר בקר טחון איכותי
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם (אני אוהבת את של מאסטר שף)
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף גדושה של קטשופ
- פפריקה מתוקה , פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור, כורכום (הכל לפי הטעם)
שלבי ההכנה:
- את הפתיתים מכינים בנפרד לפי הוראות היצרן (ולא לשכוח את הטיפים שלי לפתיתים אחד אחד!)
- מטגנים בצל עד להזהבה
- מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמתחיל להיות אפור (ברובו)
- מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והקטשופ + רבע כוס מים רותחים ומערבבים
- משאירים על אש בינונית עד שהכל מבעבע (יש לערבב מדי פעם)
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
- מכבים את האש
אפשר להגיש את הבולונז מעל הפתיתים או לערבב אחד בשני 🙂
ככה או ככה זה יוצא טעים לאללה!
כתיבת תגובה