כבר הרבה מאוד זמן שאני רוצה להכין גרנולה בבית, רק שתמיד חשבתי שזה מה זה מסובך וכל פעם דחיתי ודחיתי את זה ל"מתישהוא כשיהיה לי זמן".
אתמול סוף סוף החלטתי שיש לי זמן ואני במוזה לנסות כל מיני מתכונים חדשים שנראים מעניינים ונכנסתי לאחד מאתרי המתכונים שאני הכי אוהבת – האתר של ניקי בי ומצאתי את המתכון הזה לגרנולה ביתית.
מכיוון שלא היו לי את כל המרכיבים המדויקים שרשומים במתכון, החלטתי פשוט להוציא את כל מה שיש לי במקרר שעשוי להתאים.
אלו המרכיבים של הגרנולה שלי:
שיבולת שועל עבה
אגוזי מלך שבורים (שברתי עם היד לחתיכות גדולות)
שקדים מולבנים קלופים (בצורת מחטים)
גרעיני דלעת
שבבי קוקוס
קוביות קוקוס (מוכרים בחנויות תבלינים לרוב)
צימוקים שחורים
כמויות:
שמתי 3 כוסות שיבולת שועל כמו במתכון המקורי ולגבי שאר המרכיבים פשוט לקחתי חופן עם היד וזה יצא מצויין
מצרכים לתערובת:
1/2 כוס סילאן (אני השתמשתי בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר)
1 כפית נדיבה של קינמון
1/4 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן קנולה)
2 כפות סוכר (השתמשתי בסוכר רגיל כי לא היה לי סוכר חום)
שלבי ההכנה:
לערבב את כל מצרכי התערובת בקערה אחת
לערבב את כל מצרכי הגרנולה (שיבולת שועל ואגוזים בלבד ללא הצימוקים) בקערה שניה
לשפוך את התערובת לתוך הקערה עם השיבולת שועל והאגוזים ולערבב היטב עד שהם יצופו לחלוטין בתערובת
לשטח את התערובת כולה בתוך תבנית אפיה (ליצור שכבה דקה ואחידה של הגרנולה)
להפעיל תנור על 160 מעלות ולהכניס את תבנית האפיה ל-30 דקות לתנור
להוציא את הגרנולה ולתת לה להתצטנן, ערבבו מדי פעם כדי שהגרנולה לא תהפוך לגוש אחד
* עכשיו אפשר להוסיף איזה פירות שבא לכם: צימוקים / חמוציות וכו…
טיפים חשובים:
בדיוק אחרי שהכנתי את הגרנולה ראיתי תוכנית של מיקי שמו שבה הוא מכין… גרנולה! 🙂 אז אספתי את הטיפים שלו והנה הם לפניכם:
תמיד דאגו שתהיה שכבה דקה של גרנולה על תבנית האפיה כדי שהגרנולה כולה תצא קריספית. אם אתם עושים כמות גדולה מאוד של גרנולה חלקו את הכמות לכמה תבניות.
תנו לגרנולה כרבע שעה להתקרר ומיד הכניסו אותה לתוך צנצנת אטומה על מנת שהיא לא תספוג לחות ותאבד מהפריכות שלה.
גרנולה יכולה להחזיק עד שבועיים (כשהיא נמצאת בכלי אטום)
כתיבת תגובה