החורף הקר הזה גורם לי לחפש מרקים חדשים כדי לגוון את התפריט שלנו בלי יותר מדי עבודה.
אחד המרקים הללו שמזמן לא הכנתי הוא מרק מיניסטרונה, מרק מעולה שמכיל גם שעועית לבנה וגם פסטה, כך שהוא בעצם ארוחה שלמה משביעה ומזינה.
הכנתי אותו כבר כמה פעמים, והוא בהחלט ראוי לפוסט בבלוג 🙂
המתכון המקורי נלקח מהאתר המצויין 10 דקות, עם שינויים והתאמות שלי.
המצרכים הדרושים:
1 בצל חתןך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום
2-3 גזרים חתוכים לעיגולים / חצאי עיגולים
1 קישוא / זוקיני גדול
1-2 גבעולי סלרי אמריקאי
1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אני אוהבת את של סנפרוסט)
1 כוס פסטה יבשה (לא מבושלת) מכל סוג שאוהבים
אפשר להוסיף 2-3 תפוחי אדמה אם אוהבים (אני פחות אוהבת תפוחי אדמה במרק)
1 רסק עגבניות קטן
תיבול: 1 כפית מלח, מעט כורכום, כף אבקת מרק, 1 כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור
אפשר להוסיף גם חופן פטרוזיליה או כוסרה קצוצות לפי הטעם (להוסיף עם הפסטה בסוף)
שלבי ההכנה:
טגנו את הבצל על להזהבה
הוסיפו את קוביות העגבניה והשום הכתוש וטגנו מעט
הוסיפו את כל הירקות ואת השעועית הלבנה (למעט הפסטה), את רסק העגבניות ואת התבלינים וטגנו מעט
הוסיפו מים שיכסו את המרק + עוד 2 כוסות, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ-30 דקות
הוסיפו את כוס הפסטה היבשה ובשלו עוד כ-8 דקות עד שהפסטה מתרככת
טגנו תיבול וסגרו את הגז
בתאבון 🙂
כתיבת תגובה