כבר מזמן התחשק לי להכין נאגטס בבית, אבל תמיד חשבתי שזה ממש מסובך…
עד שהחלטתי לקפוץ למים ופשוט לנסות 🙂
הכנתי עד כמה 3 פעמים נאגטס ביתיים, ושיפרתי תוך כדי את הטכניקה והתיבול, כך שבפעם השלישית הנאגטס יצאו מושלמים!!! ממש ככה!
והם אפילו היו עוד יותר טעימים ביום למחרת, ואני לא מגזימה!
אפילו בעלי והקטן התלהבו בטירוף!
אז לפני שאעבור למתכון שיצרתי משילוב של המון מתכונים שראיתי אונליין, חשוב לי לתת לכם כמה טיפים שיעזרו לכם ליצור את הנאגטס המושלמים!
תסתכלו עליהם… לא מושלמים? 🙂
אלו הטיפים שאספתי ליצירת נאגטס מושלמים:
לא להתקמצן על השמן בעת הטיגון – חשוב שהנאגטס יטוגנו בשמן עמוק אחרת הם יידבקו לתחתית הסיר ואז הציפוי לא ייצא מושלם, ואפילו עלול להיקרע
לא לזרוק יותר מדי נאגטס לסיר בבת אחת – הנאגטס עלולים להידבק אחד לשני ואז גם במקרה הזה הציפוי עלול להיקרע
העבירו את הנאגטס לסיר באמצעות כף ולא עם היד – בפעמיים הראשונות העברתי את הנאגטס לסיר עם היד וחלק מהציפוי נזל מבין האצבעות שלי חזרה לתוך הבלילה, מה שגרם לציפוי לא להיות שלם, והשאיר את חזה העוף חשוף בחלק מהנאגטס. הרימו בכל פעם נאגטס אחד עם הכף, וודאו שאתם מרימים גם עוד קצת מהבלילה על הדרך והעבירו בעדינות את הנאגטס לתוך הסיר, תוך כדי ווידוא שכולו מצופה מכל הכיוונים
חשוב שהבלילה תהיה קרה מאוד – זה ממש תורם לקריספיות של הציפוי. אני שמתי אותה כמה דקות במקפיא לפני שטבלתי בשמן החם
לא לוותר על הבירה הלבנה – אפשר להחליף את הבירה במי סודה (באותו היחס) אבל זה יוצא יותר טעים לטעמי עם הבירה שנותנת טעם מיוחד לנאגטס. ואל דאגה… האלכוהול מתנדף בעת הטיגון כך שהוא בטוח לאכילה גם על ידי ילדים
להוציא את הנאגטס (כל אחד בנפרד) באמצעות מסננת קטנה – לשקשק מעט את המסננת להוציא עודפי שמן ולשים את הנאגטס על רשת, לא על נייר סופג! הנייר הסופג יגרום לנאגטס להיות רכים ולא קריספיים
להניח את הנאגטס על רשת ולא על נייר סופג – הנייר הסופג פשוט יגרום לנאגטס להיות מושיים וממש לא קריספיים וטעימים. מודה שהיה לי קשה לשחרר את הנייר הסופג, בכל זאת טיגון בשמן עמוק… אבל תאמינו לי, אם כבר הכנתם את הנגטס המושחתים והטעימים הללו לפחות תיהנו מהם כמו שצריך 😉
רק כשהנאגטס הופכים לזהובים מצד אחד יש להפוך אותם לצד השני – ואל תחששו שהבשר בפנים יתייבש, הבלילה שומרת עליו טוב טוב ואני מבטיחה שהוא יישאר רך ועסיסי
להכניס את הנאגטס לתוך השמן רק כשהוא חם ומתחיל לבעבע – כדי למנוע ספיגה מיותרת של שמן לתוך הנאגטס
טוב חפרתי לכם מספיק… הגיע הזמן להכין את הנאגטס המדוברים, לא?
והנה עוד תמונה של היפים האלה… אם חשבתם לפרוש פה 😉
המצרכים הדרושים:
לציפוי ראשוני של חזה העוף:
1/2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ (אפשר לבקש מראש מהקצב או לקנות חזה עוף שלם ולחתוך בבית. ניסיתי גם עם פילה עוף בצורתו המקורית ויצא פחות מוצלח)
1 כוס קמח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
לבלילה של הנאגטס:
* הכוונה לכוס מדידה 240 מ"ל
1 כוס בירה לבנה
1 כוס מי סודה (מתמי 4 / מבקבוק סודה רגיל)
2 כוסות קמח תופח
1 כפית פפריקה
1 כפית תבלין גריל עוף
1/2 כפית מלח (לא לשים יותר מדי כי גם התבלינים מלוחים מעט)
אופציונאלי: 1/2 כפית אבקת קארי צהובה (לא חובה אבל מוסיף)
שלבי ההכנה:
לצפות את קוביות חזה העוף בציפוי הראשוני של הקמח והתבלינים ולהניח בצד
להכין את הבלילה של הנאגטס, לזרוק לתוכה את קוביות חזה העוף ולערבב כך שכל הקוביות תהיינה מצופות בבלילה ולהעביר למקפיא (רק עד שהשמן יהיה חם מספיק) כדי שהבלילה תהיה קרה ואז תצא יותר קריספית
לטגן שמן בסיר גדול ורצוי רחב שיהיה מקום ליותר נאגטס להיטגן במקביל (אני שפכתי בקבוק שמן שלם בסיר גדול ורחב בשביל הטיגון)
כשהשמן חם מאוד ומבעבע להוציא את הבלילה עם חזה העוף ולהעביר אחד אחד עם כף לתוך הסיר
לאחר כמה דקות, כשהנאגטס מזהיבים, יש להפוך לצד השני ולתת לו עוד כמה דקות על הגז
להוציא ולהעביר לרשת עם תבנית מתחת (כדי שעודפי השמן יטפטפו לתבנית)
לחכות שהנאגטס ייתקררו מעט ולטרוף את כולם 🙂
אהבתם? יש לכם שאלות או שדרוגים נוספים? אשמח מאוד שתשתפו אותי בתגובות 🙂
כתיבת תגובה