לזכר סבתי האהובה שנפטרה ביולי 2019 ואני מתגעגעת אליה כל כך.
אף אחד לא מכין פלפלים ממולאים טעימים כמו אלו של סבתא שלי.
את המתכון הזה היא למדה אצל חמותה ומאז הוא נשאר אחד המאכלים האהובים ביותר במשפחתנו ובמיוחד בראש השנה ובפסח.
אין חג שהפלפלים שלה לא נוכחים בו, וגם השנה זה כך.
הסוד של הפלפלים האלו הוא שהם מתבשלים אך ורק בתנור (לא על גז).
משום מה גיליתי שרוב האנשים נוהגים לבשל פלפלים ממולאים על הגז, אף פעם לא בתנור.
אני לא אוהבת פלפלים על הגז בשום צורה, ואני מבטיחה לכם שאחרי שתנסו להכין את הפלפלים של סבתא שלי אתם תתאהבו במתכון הזה.
כל מי שנתתי לו לטעום את הפלפלים הללו אמר שהם פשוט מעדן.
כבר מספר פעמים הכנתי עם אמא שלי את המתכון הזה, אבל כל כך הרבה זמן רציתי לתעד אותו ואיך שהוא זה לא קרה.
כשהקמתי את הבלוג היה ברור לי שהמתכון הזה יתועד סוף סוף והנה זה קרה 🙂
אז תודה לאמא היקרה שלי על הסבלנות להסביר שלב אחר שלב ולדייק בכמויות במיוחד בשביל שאוכל להעלות אותו לבלוג.
הכי כיף לבשל עם אמא!
כמה הערות חשובות לפני שמתחילים…
באופן עקרוני ניתן למלא כל פלפל שרוצים, אבל הכי כדאי למלא פלפלים אדומים, ורצוי כאלו בגודל בינוני-קטן ולא פלפלים אחרים (ירוקים, ירקרקים וכו') פשוט כי הם הכי מתוקים והמתיקות שלהם עוברת תוך כדי הבישול לתוך התערובת של האורז וזה נותן טעם מדהים ומתקתק.
אם לא הבהרתי בהערה הקודמת כמה שהטעם של הפלפלים חשוב אז אני אדגיש זאת שוב… אם הפלפלים האדומים שקניתם מרים ולא מתוקים לא כדאי להכין איתם את הפלפלים כי אז הטעם של המילוי יהיה מר. כדאי לוודא שהפלפלים אכן מתוקים.
כמו כן, יש כאלה שנוהגים למלא את הממולאים שלהם גם בבשר. אצלנו במשפחה אנחנו אוהבים את הממולאים שלנו בדיוק כך, עם אורז וזהו. מבטיחה לכם שזה עדיין מעדן. תנסו…
המצרכים הדרושים למילוי:
* לכמות של כ-16 פלפלים תלוי בגודל שלהם
2 כוסות אורז בסמטי (אפשר גם אורז פרסי אבל אצלנו במשפחה אוהבים בסמטי)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים גדולים מגורדים בפומפיה
2 כפיות מלח
כפית שטוחה של פלפל
2 כפיות גדושות של פפריקה מתוקה
1 רסק עגבניות קטן + 1 פחית עגבניות מרוסקות 800 גרם או 1 רסק עגבניות גדול (ללא עגבניות מרוסקות)
שלבי הכנת המילוי:
אני ממליצה להכין את כל המצרכים הדרושים מראש על השיש כי זה מתכון שדורש מעט עבודה (אבל שווה את זה!) וככה לא תשכחו שום מרכיב
טגנו את הבצל הקצוץ בסיר עם חצי כוס שמן (רצוי קנולה, כי לשמן זית יש טעם דומיננטי מדי) עד להזהבה
כשהבצל מתחיל להזהיב הוסיפו את הגזרים המגורדים, ערבבו ותנו להם עוד כמה דקות, עד שהבצל יקבל צבע כתום מעט מהגזרים
הוסיפו את האורז וערבבו מספר דקות נוספות
הוסיפו את התבלינים (מלח, פלפל ופפריקה) וערבבו היטב כדי שייספגו באורז
הוסיפו את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות וערבבו
קחו את המיכל של רסק העגבניות, מלאו אותו במים פעם אחת (לא כדאי חמים כי המיכל יהיה חם מכדי לגעת), שפכו לתוך הסיר וערבבו שוב.
אם אתם משתמשים ברסק עגבניות קטן אז מלאו אותו במים ואם ברסק גדול אז מלאו אותו, העיקר שרק פעם אחת בלבד שהתערובת לא תהיה עיסתית מדי.
בשלב הזה רצוי לבדוק את התיבול ואם יש צורך אז לתקן אותו.
תנו לאורז להתבשל על אש קטנה עם מכסה סגור חלקית עד שהמים נעלמים אבל האורז נשאר לח.
סגרו את האש ותנו לאורז לנוח, הדליקו את התנור על 200 מעלות ועברו להכנת הפלפלים…
שלבי הכנת הפלפלים:
את החלק הזה רצוי לעשות בניתוחא ובישיבה מול המזגן
קחו סכין, חתכו רק את החלק הירוק של הפלפל והוציאו מהם את כל הזרעים
אחרי שחתכתם את כל הפלפלים שטפו אותם היטב כדי להוציא מהם את שאריות הזרעים
שימו לידכם את הסיר עם מלית האורז, קחו כפית ומלאו את הפלפלים כמעט עד הסוף, בדגש על כמעט כי האורז מתנפח במהלך הבישול בתנור
סדרו את הפלפלים בתוך תבנית (תבנית אחת גדולה של תנור צריכה להספיק לכל 16 הפלפלים)
שפכו מים לתוך התבנית כך שיגיעו לגובה של רבע מהפלפל
אגב, אם נשאר לכם אורז לאחר שמילאתם את כל הפלפלים רצוי לבשל אותם עם מעט מים ולזלול!
דגשים לבישול הפלפלים בתנור:
הבישול של הפלפלים לוקח כשעה ו-20 דקות (תלוי בתנור) כאשר כעבור כ-40 דקות יש להפוך את הפלפלים לצד השני לאחר שהם נחרכים מלמעלה.
אם בשלב הפיכת הפלפלים אתם רואים שנגרמו המים הוסיפו מעט.
התוצאה צריכה להיות שהפלפלים חרוכים משני הצדדים (כמו פלפל קלוי).
כבו את התנור ותנו לפלפלים להתקרר מעט
טרפו לפחות שני פלפלים… 😉
אשמח לשמוע בתגובות איך יצא לכם המתכון ואיך אתם נוהגים להכין פלפלים ממולאים…
[…] אגב, אם עוד לא ניסיתם את הפלפלים הממולאים שלה אתם מפסידים את הממולאים הטעימים ביותר שתאכלו אי […]