כדורי שוקולד זה אחד הקינוחים הכי קלים להכנה והכי טעימים שיש שלא ימאסו עלי לעולם…
לרוב אני לא מכינה כדורי שוקולד בבית, פשוט כי אני לא סומכת על עצמי שלא אחסל חצי מהכדורים מיד… 😉
אבל אין על להכין כדורי שוקולד בבית, עם פתיבר ושוקולד אמיתי…
כדורי השוקולד שמוכרים בקונדטוריות פשוט לא משתווים לכדורי שוקולד ביתיים, ולרוב מכינים אותם בכלל משאריות של עוגות.
בקיצור, אם בא לכם על כדורי שוקולד מסורתיים וטעימים זה המתכון בשבילכם…
המצרכים הדרושים:
כ-300 גרם פתי בר מפוררים (לי היה שרוול אחד של 250 גרם וזה יצא אחלה מבחינת הכמות)
8 קוביות שוקולד (אני השתמשתי בשוקולד מריר 60% אבל למי שאוהב ממש מתוק אפשר גם עם פחות אחוזי קקאו)
50 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
3-4 כפות סוכר גדושות (למי שאוהב מתוק מאוד אז כדאי ללכת על 4 כפות)
½ כוס חלב / מים
קוקוס לציפוי
הערה: אם אין לכם קקאו בבית תוכלו להשתמש בשוקולית ואז להפחית את כמות הסוכר ל-1 כף במקום 3. ניסינו את זה ויצא מעולה!!!
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה קטנה את קוביות השוקולד והחמאה והמיסו במיקרוגל (מספיקים כ-45 שניות ואז פשוט לערבב עד להמסת השוקולד בחמאה החמה)
קחו כוס והעבירו אליה את הקקאו, הסוכר ומעט מים רותחים (כדי להמיס את הסוכר) וערבבו
הוסיפו לתוך הכוס את החלב (או המים), ערבבו שוב ואז שפכו את תכולת הכוס לתוך קערת השוקולד והחמאה המומסים וערבבו עד לאיחוד החומרים
שפכו את התערובת לתוך קערת הפתיבר וערבבו עד שכל הפתיבר יהיו מצופים בתערובת השוקולד
שפכו קוקוס לתוך קערית, צרו כדורים וצפו בקוקוס
ניתן גם להכין רולדה במקום כדורי שוקולד – פשוט העבירו את התערובת לנייר אפיה, צרו צורה של רולדה וגלגלו אותה בתוך נייר האפיה
העבירו למקרר עד להתייצבות וחסלו מיד 😉
יוסף אומר
הי דנית,
במה אפשר להחליף את החמאה?
דנית בן דוד אומר
היי יוסף, אפשר מחמאה או מרגרינה