כמעט תמיד יש לי במקפיא חזה עוף כי הוא גם דיאטטי ורזה ללא הרבה שומן, אפשר לשלב אותו עם כל מיני סוגי טעמים (חמוץ-מתוק, מלוח, חריף, מתוק ועוד…) והוא גם דורש מינימום זמן הכנה והתעסקות.
המצרכים לחזה עוף:
8 נתחי חזה עוף
לתיבול:
1/3 כוס שמן זית
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור, פפריקה מעושנת, צ'ילי גרוס, כורכום
שלבי ההכנה:
לערבב את שמן הזית והתבלינים בקערה
להוסיף את נתחי חזה העוף ולעסות אותם טוב
לטגן על מחבת (רצוי מחבת פסים) עד שהצד שלמעלה הופך ללבן ואז להפוך לעוד דקה על הצד השני
להגיש עם מה שאוהבים: אורז לבן, פירה…
אני הגשתי עם מג'דרה על בסיס קינואה
מתכון למג'דרה:
1 כוס קינואה – להשרות כחצי שעה ואז לבשל (2 כוסות מים על כוס קינואה)
1 כוס עדשים ירוקות – להשרות כשעה ואז לבשל (אני מבשלת כמו פסטה, עם הרבה מים ואז מסננת כשמוכן, בערך אחרי 10 דקות)
לערבב ולהוסיף מעט מלח ופלפל
ויקי אומר
היי, איפה קונים פפריקה מעושנת? אפשר להכין עם פפריקה מתוקה רגילה?
דנית בן דוד אומר
היי ויקי, את יכולה למצוא פפריקה מעושנת בכל סופר גדול איפה שכל התבלינים. וכן, את יכולה להשתמש בפפריקה מתוקה או לשלב עם מעט פפריקה חריפה אם את אוהבת.
טליה אומר
יוצא אליפות עם פירה בצד!
דנית בן דוד אומר
היי טליה, לגמרי! אין על פירה… שמחה שיצא לך טעים 🙂