אני מאוד אוהבת לאכול פרגיות, אבל כל פעם אני "נופלת" לאותו מתכון – פרגיות מתובלות וצלויות על מחבת פסים.
אין ספק שזה מתכון מאוד פשוט וטעים (וגם אפרסם אותו בהמשך), אבל כאחת שמאוד אוהבת לנסות טעמים ומאכלים שונים החלטתי לתת הזדמנות למתכון חדש.
בעקבות רעיון שעלה תוך כדי שיחה עם מישהי בקצביה לפרגיות עם תפוחי אדמה בתנור, הגעתי למתכון של ניקי מהאתר ניקי בי, אחד האתרים האהובים עלי עם מתכונים שלא מאכזבים אף פעם, כך שהקרדיט למתכון המקורי הוא לגמרי שלה.
מכיוון שפעמים רבות מתחשק לי להכין ארוחה לפי מתכון ספציפי אבל חסרים לי את התבלינים או המצרכים המדוייקים, אני זורמת ופשוט מאלתרת עם מה שיש לי בארון.
השינוי במתכון הזה הוא התיבול.
מי שלא אוהב חריף יכול לוותר על פפריקה חריפה או מעושנת
יצא טעים בטירוף!
מצרכים:
8 סטייקים של פרגיות
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
הכנת הרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף
תהליך ההכנה:
לערבב בקערה את כל מרכיבי הרוטב
לעסות את הסטייקים בחלק מרוטב המשרה
לעסות את קוביות תפוחי האדמה ברוטב שנשאר ולפזר אותם בתוך תבנית
לפרוס את נתחי הפרגיות מעל תפוחי האדמה, לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות (תלוי בתנור) למשך 50 דקות עם נייר כסף ולאחר מכן ל-5 דקות נוספות ללא נייר כסף
בתאבון!
ויקי צור אומר
ללא ספק אחד המתכונים הקלים והטעימים!
דנית בן דוד אומר
גם אני חושבת ככה.. תודה על התגובה 🙂
ליאת אומר
ויתרתי על האבקת מרק והחלפתי את הפפריקה החריפה במעושנת ויצא מושלם! כולם זללו בהנאה… תודה!
דנית בן דוד אומר
היי ליאת, שמחה שכולם אצלך אהבו 🙂