מה שאני אוהבת בסלט הזה הוא שמאוד קל להכין אותו, אפשר להכין אותו עם שאריות מצרכים שיש לכם במקרר כי הבורגול טעים ממש עם כל ירק והסלט יכול לשמש כארוחת בוקר / ערב מלאה, משביעה ובריאה.
אני קוראת לסלט "סלט בהרכבה עצמית" כי אפשר לשים בסלט איזה עשבי תיבול וירקות שאתם אוהבים, ואפשר אפילו להמיר את הבורגול בקינואה.
המצרכים הדרושים:
כוס בורגול (רצוי עבה)
חבילת תרד רגיל / ניו זילנדי (חתוך לרצועוות)
צרור מעשבי תיבול שאוהבים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע (לקצוץ)
1-2 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים (אם אוהבים אז עם החלק הלבן). אם אין אפשר להמיר בעירית קצוצה
1-2 גבעולי סלרי (לא היה לי אבל מוסיף מאוד)
חופן חמוציות (רצוי ללא תוספת סוכר)
לתיבול:
שמן זית (אני אוהבת להוסיף גם מעט שמן שומשום)
הרבה מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
שלבי ההכנה:
הכנת הבורגול:
עקרונית ההכנה מאוד פשוטה וקלה, ההתעסקות העיקרית היא עם הבורגול.
כל אחד מכין את הבורגול בשיטה שונה, אחרי אין ספור שיטות שניסיתי השיטה שהכי אהובה עלי שגם גורמת לבורגול לצאת ממש אחד אחד היא השרייה במים רותחים ואז סינונם עד שהבורגול מתייבש לגמרי:
העבירו את הבורגול לקערה ושטפו אותו מעט במי ברז
הוסיפו מים רותחים שיכסו את הבורגול ועוד קצת, ערבבו והמתינו מספר דקות
מכיוון שהבורגול לא מתרכך בהשרייה הראשונה, שפכו את המים והוסיפו שוב מים רותחים למספר דקות (אחרי 3 פעמים ככה הבורגול יהיה רך ומוכן)
העבירו את הבורגול למסננת, ערבבו עם מזלג כדי להפריד אותו ותנו למים לרדת לגמרי (ערבבו מדי פעם עד שהבורגול מתייבש ומתקרר)
הכנת הסלט:
העבירו לקערה את התרד, עשבי תיבול, בצל/ עירית וחמוציות וערבבו
הוסיפו את הבורגול, ערבבו ואחסנו במקרר ללא התיבול כדי שהבורגול לא ייספוג את המיץ ויהיה מושי
תבלו לפני ההגשה בלבד
כתיבת תגובה