את הסלט גזר וסלק הזה אני אוכלת כבר שבוע רצוף, והאמת… התמכרתי קשות!
מדובר בסלק עם סלק חי לגמרי, ולמי שלא רגיל לאכול סלק חי, זה לא רק בריא, אלא גם מאוד טעים.
ובשילוב עם הגזר והסלרי והתיבול זה הופך אותו לסלט קליל ונהדר!
לא חובה להוסיף סלרי, אבל רצוי אם אוהבים ויש בבית, זה מוסיף המון טעם!
רצוי להןסיף כמה קוביות או פלחי תפוח עץ (אדום או ירוק לבחירתכם) ולהתענג על הטעם!
כמות הירקות תלויה בכמות הסועדים, אני מכינה סלט אישי (אין קליינטים למעט אני בבית…), ולכן סלק וגזר אחד מספיקים.
לארוחה משפחתית הייתי עושה לפחות 3-4 גזרים וסלקים.
לגבי אופן החיתוך יש כמה אפשרויות:
גירוד בפומפיה (ידנית) – הכי פשוט אבל ישאיר את המטבח שלכם כמו אחרי זירת רצח 🙂
גירוד במעבד מזון – בחלק שנראה כמו פומפיה אבל התהליך מהיר יותר. רצוי במיוחד אם אתם מכינים סלט גדול ואין כוח לגרד ידנית
חיתוך במנדולינה – אפשר לחתוך במנדולינה לג'וליאנים (מקלות ארוכים), מודה שיותר טעים לי הגירוד על הג'וליאנים מבחינת המרקם
המצרכים הדרושים:
גזר
סלק
מעט סלרי (לפי הטעם)
תפוח עץ (אופציונאלי)
לתיבול: מלח, שמן זית והמון לימון
שלבי ההכנה:
גרדו / חתכו את הירקות
העבירו לקערה
תבלו והגישו
אם אתם מגישים מאוחר יותר / למחרת תבלו רק עם מיץ לימון ולפני ההגשה הוסיפו מלח ושמן זית
כתיבת תגובה