סלט חסות הוא אחד הסלטים האהובים עלי, במיוחד כשהוא מגיע עם רוטב מתקתק ומלא פיצוחים…
בדיוק כמו הסלט שהכנתי לפני כמה ימים ליום ההולדת של הבן שלי.
בגדול, אני מאוד אוהבת חסה, כל חסה באשר היא! אבל במיוחד חסות קראנצ'יות כאלה שמתפצחות בפה 🙂
אז לסלט הזה אתם יכולים בגדול להשתמש בכל סוג חסה שאתם אוהבים, אבל אני מאוד ממליצה להשתמש דווקא בחסה עגולה, כי המרקם שלה קריספי וממכר וגם… היא לא מאבדת מהנפח שלה כשמוסיפים לה את הרוטב, וזה חשוב במיוחד כשרוצים לארח!
המצרכים הדרושים:
1 חסה מכל סוג (רצוי עגולה אבל לא חובה)
1/2 שקית מיקסלט של מאסטר שף (עם אגוזים ופיצוחים, לא עם החמוציות, למרות שגם זה הולך) – תמונה בהמשך
אפשר במקום להכי תערובת פיצוחים שאוהבים אבל באמת שהמיקסלט הזה אחד הטובים והטעימים וזה כזהקל כי הוא כבר מוכן ולא צריך להתאמץ!
1/2 שקית פקאנים מסוכרים (לא חובה לדייק בכמויות, אפשר לקחת חופן או יותר לפי הכמות שאוהבים)
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד (אבל אחד כזה שמלא במיץ)
1 כף גדושה חרדל דיז'ון משחה
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
2-3 כפות סילאן טבעי (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את הרוטב שלכם)
מעט מלח ופלפל
טיפ: אני אוהבת להכין את הרוטב בתוך צנצנת (אני שומרת את הצנצנות של המיונז והן מעולות בול לשקשוק רטבים)
שלבי ההכנה:
לחתוך את החסה לחתיכות לא קטנות מדי (אם זו חסה עגולה קראנצ'ית אפשר לקרוע בכיף עם היד במקום עם סכין)
לשטוף היטב את החסה ולייבש (רצוי בכלי לייבוש חסה, אם אין אז להעביר למסננת)
להכין את הרוטב – להעביר את כל מרכיבי הרוטב לקערה / לצנצנת סגורה ולשקשק היטב עד לאיחוד כל המרכיבים
לקחת חתיכת חסה, לתבול ברוטב ולתקן תיבול בהתאם לטעם
לפני ההגשה בלבד!!! לשפוך את הרוטב, הפיצוחים והפקאנים המסוכרים מעל ולערבב היטב
להתענג 🙂
הסלט הזה מושלם וכולו פשוט חוסל עד תום במסיבת יום ההולדת של בני 🙂
כתיבת תגובה