מדובר לכאורה במתכון מאוד פשוט אבל כשהעליתי אותו לפייסבוק קיבלתי תגובות ממש נלהבות ולכן אני מפרסמת אותו גם במחברת המתכונים שלי.
הקונספט הוא פשוט: הכינו סלט מהירקות שאתם אוהבים, הוסיפו 1-2 כפות קינואה מבושלת (ללא תבלינים), תבלו את הסלט כמו שאתם אוהבים (אני הכי אוהבת עם הרבה לימון, שמן זית ומעט מלח) ויש להם סלט בריא, מזין ומשביע!
אני מחזיקה על בסיס קבוע קינואה מבושלת בכלי אטום כדי להעשיר את הסלט שלנו…
המצרכים הדרושים:
כל ירק שאתם אוהבים בסלט (אצלי זה לרוב יהיה מלפפון, עגבניות שרי, גזר מגורד ולפעמים גם פלפל אדום)
1-2 כפות קינואה מבושלת
לתיבול הסלט: שמן זית, לימון ומלח (או כל תיבול אחר שאתם אוהבים)
הכנת הקינואה:
השרו ½ כוס קינואה במים לפחות לחצי שעה (רצוי אפילו מספר שעות) כדי שלא תהיה מרה
העבירו את הקינואה המושרית לסיר עם 1 כוס מי ברז, הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ושימו טיימר לכ-15 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי
צננו את הקינואה והעבירו בכלי אטום למקרר
הקינואה מחזיקה ככה אפילו עד שבוע ימים ככה שהיא תספיק לכם ללא מעט סלטים…
כתיבת תגובה