
סלט כרוב לבן מתוק עם שומשום ופיצוחים – הסלט של דודה בלה
אין מפגש משפחתי שסלט הכרוב המתוק הזה של דודה בלה לא מככב בו…
גם בימי ההולדת האחרונים של הבן שלי ושל אחיינית שלי הסלט הזה כיכב כמובן 🙂
הוא קראנצ'י, מתקתק ומעניין בפה!
המצרכים הדרושים:
2 כרובים לבנים קצוצים / 2 שקיות כרוב לבן קצוץ מוכן מהסופר (מומלץ לרכוש את הקצוץ מראש, חוסך ים זמן, לכלוך וכאב ראש)
לרוטב:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן (זית / קנולה)
1 כוס חומץ
4 כפות רוטב סויה
פיצוחים (1 כוס מכל סוג): גרעיני חמניה, שומשום, אגוזי מלך קצוצי גס
שלבי ההכנה:
העבירו לסיר את הסוכר, השמן והחומץ וחממו עד להמסת הסוכר
הוסיפו 4 כפות סויה והורידו מהאש
עכשיו לשלב טיגון הפיצוחים: טגנו כל סוג בנפרד (זהירות לא לשרוף), העבירו אותם לאותו הכלי וערבבו
ועכשיו להרכבת הסלט (לפני ההגשה בלבד):
העבירו את הכרוב לקערה גדולה, מעל שפכו את הרוטב ואת הפיצוחים וערבבו היטב עם שתי כפות גדולות
כתיבת תגובה