סלט הסלק המתוק הזה מככב אצלנו במשפחה עשרות שנים, במיוחד בראש השנה ובפסח!
אין חג שסבתא שלי ז"ל לא היתה מכינה את הסלק הטעים הזה.
מבחינתי הטעם של הסלט הזה מחזיר אותי ישר לילדות, לערבי החג אצל סבא וסבתא שלי אליהם אני כל כך מתגעגעת!
גם אחרי שסבתי האהובה נפטרה אנחנו מקפידים בכל חג לתת לסלט סלק מקום של כבוד.
אז באמת שאת הסלט הזה כדאי לכם להכין! הוא פשוט להכנה וטעים מאוד.
המצרכים הדרושים לסלט סלק מתוק:
4 סלקים גדולים, קשים ויפים
1 מיצלימון מלימון טרי
3-5 כפות סוכר (כדאי להתחיל עם 3 ולהוסיף עוד במהלך הבישול לפי הטעם)
שלבי ההכנה:
קלפו וחתכו את הסלקים לקוביות בינוניות, ולאחר מכן העבירו אותם לסיר
סחטו מיץ מלימון שלם ישירות לתוך הסיר
הוסיפו 3 כפות סוכר ומי ברז שיכסו את כל הסלקים היטב
העבירו את הסיר לגז על אש גבוהה עד לרתיחה, הנמיכו את האש עד שהסלקים הופכים רכים (שימו לב שלא רכים מדי אחרת הסלקים יהיו מושי מדי). זה לוקח כ-25 דקות וזהו
רצוי לטעום את הסלק ולתקן לפי טעמכם האישי – להוסיף עוד סוכר ו/ או מיצלימון
לא לשפוך את המים!!!
לתת לסלק להצטנן ולהעביר לקופסא אטומה עם המים למקרר
הסלק הכי טעים יום למחרת
תהנו!
כתיבת תגובה