אני מאוד אוהבת עדשים בכלל ועדשים שחורות בפרט, וכחלק מתהליך הכנסת קטניות לבישולים שלי אני מנסה לגוון ולמצוא מתכונים חדשים ומעניינים (מג'דרה זה טעים אבל כמה אפשר לאכול רק מג'דרה? 🙂 )
מפה לשם אתמול בערב אילתרתי סלט עדשים שחורות עם טופו וכל מיני ויצא לי טעים מאוד אז החלטתי לשתף אתכם…
המצרכים:
1/2 כוס עדשים שחורות לא מבושלות
1/2 קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות
חבילת פטרוזיליה קצוצה
עגבניות שרי (כמה שאוהבים, מבחינתי כמה שיותר יותר טוב)
1-2 פלפלים אדומים
1 גזר מגורד
לתיבול:
שמן זית
המון מיץ לימון טרי (לפי הטעם)
מלח, פלפל ומעט כמון (אני לא מחובבי הכמון אבל זה מתאים מאוד עם עדשים וזה באמת מוסיף אז אפשר לשים מעט)
שלבי ההכנה:
להשרות את העדשים במים לכשעה ולאחר מכן לבשל אותן, משהו כמו 7 דקות (חשוב שהעדשים ישארו קריספיים ולא יהיו רכים מדי). לסנן את המים ולשים אותן על מסננת להתקרר מעט.
להכין את שאר מרכיבי הסלט: לחתוך את הפלפלים לקוביות, את העגבניות שרי לרבעים, לגרד את הגזר בפומפיה, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהעביר הכל לקערה.
להוסיף את העדשים ואת קוביות הטופו לתוך הקערה
לתבל, לטעום, לתקן תיבול ולאכול
כתיבת תגובה