
סלט קינואה ועדשים שחורות
אחד הסלטים שמככבים אצלי בזמן האחרון הוא הסלט קינואה ועדשים שחורות הזה.
חוץ מזה שהוא מאוד בריא ומזין (מכיל חלבון מלא), הוא משביע מאוד ומחזיק מעמד כמה ימים טובים במקרר.
מושלם לכולם ובמיוחד למי שאין הרבה זמן להכין לעצמו אוכל (כמו אמהות ב"חופשת" לידה).
איך שהקטני נרדם אני שולפת את הסלט מהמקרר ואוכלת אותו ישר מהקערה.
כמובן שאת התיבול אפשר לשנות אם אין לכם בבית את כל המצרכים או סתם אם אתם לא אוהבים כוסברה למשל…
המצרכים הדרושים:
- ½ כוס קינואה (איזה צבע שבא לכם – לבן / אדום / שחור / שילוב)
- ¼ כוס עדשים שחורות
- חופן פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק (רצוי במג'מיקס)
- מעט בצל ירוק קצוץ לעיגולים
- חופן חמוציות (אני מעדיפה חמוציות ברכז תפוחים)
לתיבול:
- מיץ לימון מ- 3-4 לימונים
- מעט שמן זית
- מלח לפי הטעם
שלבי ההכנה:
השרו את הקינואה והעדשים השחורות במים בכלים נפרדים לפחות חצי שעה, רצוי מספר שעות ובשלו אותם (בסירים נפרדים):
בישול הקינואה: ½ כוס מים על ½ כוס קינואה ולבשל על אש קטנה עד שהמים מתאדים לחלוטין
בישול העדשים השחורות: מבשלים כמו פסטה בסיר עם מים ולאחר מכן שופכים את המים ומעבירים למסננת כדי שיתייבשו. חשוב להימנע מבישול יתר של העדשים. אני אוהבת שהן מעט קריספיות ולכן עומדת ליד הגז ובודקת כל 2-3 דקות (הבישול של העדשים די מהיר)
לאחר צינון העבירו את הקינואה והעדשים השחורות לקערה, הוסיפו את שאר המרכיבים ותבלו.
הסלט יכול להישמר במקרר 5-6 ימים אבל לרוב מתחסל הרבה לפני…
בתאבון!
כתיבת תגובה