מזמן לא העליתי מתכון שכולל בתוכו קינואה… אם לא יצא לכם לקרוא במתכונים קודמים אז אני מכורה לדגן הזה שנקרא קינואה.
לא תמיד היחסים בינינו היו כאלה חמימים, בעבר ניסיתי כמה פעמים להכין קינואה ופשוט התייאשתי כי לא אהבתי את התוצאה, אבל אני שמחה שלא התייאשתי כי מעבר לכך שקינואה מכילה כמויות אדירות של חלבון (למרות שהיא דגן ולא קטניה), אפשר לשלב אותה ממש בכל סלט כי היא מקבלת את הטעמים של המרכיבים והופכת כל סלט ליותר בריא ומשביע.
עם הזמן למדתי לאהוב גם את הטעם של הקינואה עצמה ולפעמים אני לא מתאפקת וממש אוכלת אותה עם כף מתוך הסיר, לפני שהיא בכלל מגיעה לסלט שלי.
לסלט הבא נדרשת מעט הכנה מוקדמת אבל הוא שווה את המאמץ.
המרכיבים הדרושים:
1 כוס מיקס של קינואה לבנה, אדומה ו/או שחורה (אפשר גם רק סוג אחד אבל היופי שבשילוב כמה צבצעים הופך את הסלט למגרה אפילו יותר לעין, ובקינואה האדומה והשחורה יש יותר ערכים תזונתיים גבוהים יותר)
חופן שעועית מאש לאחר השריה של 24 שעות ובישול קצר – רק שתתרכך מעט אבל עדיין תהיה קראנצ'ית ולא מושית (אפשר לקנות גם נבטוטים במגש מהסופר, נמצא תמיד במקררים איפה שעשבי התיבול נמצאים)
1-2 סלקים צלויים בתנור (אפשר לקנות סלק בוואקום מהסופר אבל לא מומלץ, פחות בריא ויש טעם לוואי מעטיפת הפלסטיק)
עשבי תיבול: נענע, בזיליקום, כוסברה ופטרוזיליה לפי הטעם (ממליצה לא לוותר על נענע ובזיליקום, הם מאוד מוסיפים)
חופן חמוציות ברכז פרי (ללא סוכר)
לפני ההגשה להוסיף חופן אגוזי מלך שבורים ביד ולתבל
שלבי ההכנה:
את הקינואה יש להשרות כחצי שעה עד שעה במים, לבשל (על כל כוס קינואה לשים כוס וחצי מים) ולצנן
את שעועית המאש יש להשרות לפחות 24 שעות לפני ההכנה. הדרך הכי קלה שתעזור לכם לשלב קטניות בסלטים (בריא מאוד) היא להשרות כמות גדולה ולהקפיא במנות קטנות. ככה תוכלו להוציא מהמקפיא בכל פעם שתצטרכו מנה. אפשר להנביט את השעועית אפילו ליותר זמן, בריא מאוד לאכול קטניות מונבטות כי בתהליך ההנבטה כמות הוויטמינים גדלה פי כמה וכמה והן קלות יותר לעיכול.
לצלות את הסלק כמו שהוא בתנור על חום הכי גבוה לשעה לפחות (עד שמשחימים ומצטמקים). מומלץ להכין כמה סלקים ולשלב אותם אחר כך בכריכים, בסלטים אחרים, בטחינה ואפילו לאכול ככה. מעדן! בחרו סלקים קשים בגודל בינוני. לאחר ההכנה תנו להם להצטנן ואז קלפו סלק וחתכו אותו לקוביות.
זרקו לקערה את הקינואה, שעועית המאש, הסלק, עשבי התיבול הקצוצים וחמוציות.
תבלו בהמון מיץ לימון ושמן זית.
לפני ההגשה בלבד הוסיפו את אגוזי המלך השבורים כדי שלא יהפכו לרכים ולא יאבדו מהפריכות שלהם, מלח ומעט פלפל ותתענגו!
כתיבת תגובה