בשנה האחרונה קינואה הפכה להיות חלק בלתי נפרד מהמזווה שלי ואני אוהבת להכין איתה בעיקר סלטים.
לדעתי, קינואה היא חומר גלם כייפי כי אפשר להכין איתה בעצם כל סלט שתרצו עם כל ירק שמתחשק לכם.
אין לה בעצם טעם דומיננטי והיא סופגת את הטעמים של הירקות ושל התיבול שאתם מוסיפים לה.
אני מאוד אוהבת להכין סלט עם קינואה ולשחק עם המרכיבים שלו.
למעשה, אני כבר מודיעה לכם שחלק גדול מהמתכונים באתר הולך להיות סלטי קינואה בווריאציות שונות אז גם אם אתם לא מחובבי הקינואה, אני בטוחה שתתמכרו מהר מאוד…
אמא שלי תוכל להעיד שכמעט בכל שבוע היא מקבלת ממני משלוח מפנק של סלט קינואה לארוחת הצהריים בעבודה.
מצרכים לסלט:
1 סלרי אמריקאי (גבעולים בלבד)
1 צרור פטרוזיליה
1 חבילת עירית
1 סלק
חופן חמוציות (עם רכז פרי / ללא תוספת סוכר)
1 כוס קינואה לא מבושלת
מצרכים לרוטב:
שמן זית
לימון
מלח
שלבי הכנת הקינואה:
את הקינואה אני תמיד אוהבת להכין ערב לפני כדי לאפשר לה להתקרר במקרר.
משרים כחצי שעה במים כוס קינואה ולאחר מכן מבשלים אותה על אש בינונית עם שתי כוסות מים עד שהיא מתרככת והופכת לשקופה.
תוכלו ממש לראות כמו חוטים לבנים וכך תדעו שהקינואה שלכם מוכנה בוודאות. תנו לה לנוח על הגז עד שתתקרר מעט ואז שימו במקרר עד למחרת.
שלבי הכנת הסלט:
פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות לפי העובי הרצוי, אני אוהבת פרוסות בעובי בינוני, לא דקות מדי ולא עבות מדי
קוצצים את הפטרוזיליה, אפשר קיצוץ גס עם סכין או קיצוץ דק במג'ימיקס (בפולסים קצרים כדי שהפטרוזיליה לא תהפוך למשחה)
קוצצים את העירית לגבעולים קצרים או ארוכים לפי הטעם וזורקים הכל לקערה אחת.
מקלפים את הסלק וחותכים לג'וליאנים דקים בעזרת סכין או מנדולינה ומוסיפים לקערה
מוסיפים את הקינואה, חמוציות, שמן זית ולימון ומערבבים היטב.
את המלח כדאי להוסיף רק בעת ההגשה כדי שהסלט לא יתקלקל.
בתאבון!
[…] שכבר רשמתי במתכון אחר לסלט קינואה שהעליתי, יש אין ספור ווריאציות לסלטים עם […]