כמו שכבר רשמתי במתכון אחר לסלט קינואה שהעליתי, יש אין ספור ווריאציות לסלטים עם קינואה ולכן אעלה הרבה מתכונים כאלה לאתר.
הסלט שהכנתי היום לא שונה בהרבה מהסלט הקודם, רק שפה השתמשתי בעיקר בתרד מאחר שאני מאוד אוהבת את הירק הזה והגעתי למסקנה שהוא גם הכי טעים לי כשהוא טרי וקראנצ'י ופחות כשהוא מבושל ונמצא בתוך כל מיני תבשילים / שקשוקה / חביתה.
המצרכים לסלט:
1/3 כוס קינואה לא מבושלת
1 חבילת עירית (אפשר להמיר בבצל ירוק ולשים כמה שאוהבים)
1 חבילת תרד
1 סלק גדול
חופן חמוציות לפי הטעם
שלבי ההכנה:
ערב לפני – משרים את הקינואה כחצי שעה, מבשלים אותה ושמים במקרר
שוטפים טוב את התרד וקורעים עם הידיים לחתיכות בינוניות (התרד נקרע במהירות ובקלות) וזורקים לקערה
חותכים את העירית לחתיכות קטנות / בינוניות לפי הטעם ומוסיפים לקערה
מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים גם כן לקערה
עכשיו מוסיפים את הקינואה ומערבבים הכל
ולסיום מוסיפים חופן חמוציות לפי הטעם ומטבלים בהרבה לימון (אפשר אפילו לימון שלם) ושמן זית
* מלח מוסיפים רק בעת ההגשה
תהנו!
כתיבת תגובה