זה אחד הסלטים הכי קלים להכנה שיש, ונכון שהוא לא מהסלטים דלי הקלוריות, אבל הוא אחד הטעימים, ומדי פעם כשבא לי לגוון אני מכינה אותו ואוכלת אותו ככה עם מזלג, בלי שום תוספות.
דרך אגב, יש מיתוס כזה שתפוח אדמה הוא לא בריא, אז לא רק שהוא בריא, גם הכי בריא לאכול תפוח אדמה כשהוא קר, וזאת בזכות העמילן העמיד שיש בו שנספג בקיבה ועושה לה רק טוב (אני לא דיאטנית אבל קראתי על כך לא מעט. מוזמנים לחפש בגוגל "עמילן עמיד").
בכל אופן, לענייננו, אני ממש ממליצה להכין את המתכון הזה. מבחינת כמויות זה כמובן תלוי בכם לפי העדפה אישית.
המצרכים הדרושים:
2 תפוחי אדמה גדולים (אני אוהבת את האדומים) מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות. חשוב שלא יתרככו יותר מדי לכן יש להרתיח אותם גג 10-15 דקות (ולבדוק מדי פעם)
3-4 ביצים קשות – אני אוהבת לחתוך עם הפורס ביצים של איקאה (פעמיים – פעם לאורך ופעם לרוחב)
1 קופסת שימורים של אפונה וגזר (אפשר גם לא שימורים אבל זה הכי טעים)
4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
2 כפות גדושות של מיונז (אני אוהבת את של היינץ)
1 כפית מלח, פלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה:
העבירו את כל הירקות לקערה את הירקות, הוסיפו מיונז, מלח ופלפל וערבבו היטב
בתאבון
כתיבת תגובה