אני לא זוכרת איך בדיוק הגעתי למתכון הזה אבל ברגע שקראתי מה רכיבי המתכון מאוד סיקרן אותי לנסות אותו, והאמת שהופתעתי ממש לטובה.
אמנם במתכון המקורי רשום "לחם" ולא "עוגה" אבל הטעם המתקתק והמרקם שלה דווקא מזכירים יותר עוגה טעימה ובריאה, ולכן החלטתי לעשות הסבה 🙂
העוגה הזו מזכירה לי את העוגות של טו בשבט אז לדעתי אפשר גם לשלב בתוך הבלילה אגוזי מלך, לוז, שקדים וכו… ופירות יבשים והיא יכולה גם להיות אחלה עוגת טו בשבט (לא ניסיתי עדיין אבל אנסה בפעם הבאה…)
בקיצור, המתכון הזה דורש מעט הכנה מראש אבל לדעתי הוא שווה את הטרחה.
טיפ קטן: כדאי לכם להכין על השיש את כל המצרכים מראש כי יש פה לא מעט מרכיבים ושלבים במתכון, זה עוזר מאוד!
המצרכים הדרושים:
חצי כוס קינואה מבושלת (אני ערבבתי קינואה לבנה, אדומה ושחורה יחד)
6 ביצים
½ כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
½ כוס סילאן (רצוי טבעי ללא תוספת סוכר)
¼ כוס שמן קוקס
3 כפות מים
¾ כוס קמח קוקוס (אפשר למצוא בחנויות טבע)
3 כפות זרעי צ'יה או פשתן (ועוד קצת לזריה מעל הבלילה)
½ כפית מלח (ועוד קורט מלח לתהליך הקצפת הביצים)
1 כפית סודה לשתיה
שלבי ההכנה:
יש לבשל מראש את הקינואה, רצוי להשרות אותה לפחות חצי שעה לפני ולבשל ביחס של ¼1 כוס מים על כל כוס קינואה
העבירו לקערת המיקסר את הביצים וקורט מלח והקציפו על מהירות גבוהה במשך כ-6 עד 8 דקות באמצעות המקצף עד לקבלת קציפה אוורירית וגבוהה
בינתיים ערבבו בקערה את הטחינה, סילאן, שמן ומים עד לקבלת תערובת אחידה והוסיפו אותה לקציפת הביצים
הורידו את מהירות המיקסר לנמוכה, הוסיפו את הקינואה המבושלת וערבבו
קחו קערה נוספת והעבירו אליה את קמח הקוקוס, זרעי צ'יה, מלח וסודה לשתיה, ערבבו היטב והעבירו לקערת המיקסר
תנו למיקסר לעבוד עד שכל החומרים מתאחדים והבלילה הופכת לנוזלית יחסית (תוכלו לראות גם כי נפח הבלילה ירד מעט)
השהו את הבלילה לנוח למשך כ-10 דקות לספיגת הנוזלים וערבבו מדי פעם
הפעילו בשלב הזה גם את התנור על 180 מעלות (אני הפעלתי על 200 מעלות והמעטפת למעלה נשרפה מעט והתפוצצה, מה שמעיד על כך שהחום גבוה מדי, לכן, אם התנור שלכם חזק או חדש כדאי להפעיל על טמפרטורה נמוכה ה-200)
קחו תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית), צפו אותה בנייר אפיה משומן, העבירו אליה את הבלילה וזרעו מעט זרעי צ'יה ואפו במשך 30 על 200 מעלות
הורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות ל-30 דקות נוספים
סגרו את התנור ותנו לעוגה לשהות בתנור הסגור למשך 15 דקות
הסירו את התבנית ונייר האפיה והעבירו לצינון
העוגה הזו מתאימה במיוחד עם ממרחים מתוקים, לדוגמא: קונפיטורה, טחינה גולמית ודבש / סילאן ואפילו סתם חמאה…
תהנו 🙂
לאה אומר
אני לא מבינה יש פה רק 3/4 כוס קמח קוקוס ועוד חצי כוס קינואה מבושלת, לעומת "הרטובים" 6 ביצים שמן טחינה סילאן וכו שזה ממש הרבה יותר
דנית בן דוד אומר
היי לאה, נכון מאוד. זו הבלילה. יש גם תמונה ורשמתי שהיא יוצאת יחסית דלילה. אני ממליצה לנסות. היא מעולה 🙂