לעולם לא נמאס לי לנסות מתכונים חדשים של עוגות, במיוחד לא עוגות שוקולד…
למתכון הזה הגעתי ממש במקרה, פשוט כי לא היה לי קקאו בבית, אלא רק אבקת שוקולית (כן, כן… האבקה הזו שמכינים איתה שוקו טעים בחורף).
יצאה עוגה נפלאה, רכה ונימוחה!
קיבלתי עליה אינסוף שבחים וכבר הכנתי אותה כמה פעמים, אז הייתי חייבת להעלות אותה לבלוג.
המתכון המקורי הוא מהאתר של סוגת, אבל ערכתי כמה שינויים קלים.
העוגה מתאימה לתבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח)
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
3 ביצים L (או 4 בגודל M)
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות לקישוט
שלבי ההכנה:
חממו תמור על 180 מעלות
העבירו לקערה את כל המצרכים היבשים: קמח, סוכר, שוקולית, אבקת אפיה וסוכר וניל וערבבו עד לאיחוד החומרים
הוסיפו את השמן והמים הרותחים וערבבו עד לאיחוד
הוסיפו את הביצים וערבבו שוב עד לאיחוד (אל תערבבו יותר מדי אחרת העוגה תצא דחוסה)
העבירו לתבנית משומנת עגולה 24 או 2 אינגליש קייק ואפו כ-30-40 דקות (תלוי בתנור)
העוגה מוכנה כשבודקים עם קיסם והוא יוצא לח מעט (חשוב לא לייבש את העוגה לכן שימו לב לזמן)
כשהעוגה מוכנה הכינו את גנאש השוקולד: חממו מעט את השמנת המתוקה בקלחת, הוסיפו את השוקולד המריר וערבבו עד לאיחוד מלא
תנו לגנאש להתייצב מעט (כ-15 דקות) וצקו אותו מעל העוגה
קשטו את העוגה (רצוי עם סוכריות צבעוניות… הכי נוסטלגי שיש!)
כתיבת תגובה