אם אתם מחפשים מתכון קל וטעים לעוגיות שניתן להכין עם הילדים,
עוגיות שעשויות מבצק קל ונוח לעבודה, בצק כזה שניתן לקרוץ ממנו עוגיות בקלות, וגם ליהנות מעוגיות שלא מפוצצות בסוכר…
אתם חייבים לנסות את המתכון הנפלא הזה!
אתם לא צריכים אפילו מיקסר כדי להכין את הבצק, רק לערבב את המצרכים בקערה, ללוש אותם מעט ביד ויש לכם בצק מושלם!
אני הכנתי אותן עם הבן שלי מספר פעמים, אפילו הכנו אותם יחד כולנו (כולל בעלי), זו אחלה פעילות מגבשת וכיפית לעשות יחד.
בנוסף, גם חברות שלי הכינו והתלהבו.
בקיצור, נראה לי שמכרתי לכם את המתכון לא? 🙂
אז יאללה… 3 דקות עבודה ויש לכם בצק נפלא לעוגיות שיעסיקו את הילדים שלכם לפחות לחצי שעה הקרובה (קפה חם מישהו?)
המתכון המקורי נלקח מהאתר הזה, עם כמה שינויים שלי.
המצרכים הדרושים:
100 גרם מחמאה (אני מעדיפה חמאה אמיתית אבל אז המתכון הופך לחלבי)
½ כוס סוכר
1 ביצה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
½1 כוסות קמח רגיל (אפשר חיטה או כוסמין לבן)
1/3 כוס אבקת קקאו
שלבי הכנת הבצק:
העבירו את המחמאה והסוכר לכלי וחממו במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה של המחמאה (כ-30 שניות גג)
חשוב להכניס את הסוכר עם המחמאה כדי שהסוכר יימס קצת וגרגירי הסוכר לא יורגשו בעוגיות
הוציאו את הכלי מהמיקרו, הוסיפו ביצה וערבבו עד להטמעה
הוסיפו את הקקאו, אבקת הסודה לשתיה והקמח וערבבו עד לקבלת בצק (בהתחלה ערבבו עם כף ולאחר מכן לושו עם הידיים)
אספו את הבצק לכדור והעבירו למקרר לכחצי שעה להתקררות כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
הכנת העוגיות:
קודם כל הפעילו תנור על 175 מעלות
הוציאו את הבצק מהמקרר, קחו מעט את משטח העבודה, רדדו את הבצק לעובי שבא לכם וקרצו עוגיות
העבירו את העוגיות לתבנית עם נייר אפיה והכניסו לתנור ל-8-10 דקות גג
העוגיות אמורות להיות יציבות אבל מעט רכות במרכזן
שימו לב לא לייבש את העוגיות אחרת הן תהיינה בלתי אכילות
השאירו את העוגיות להצטנן
אם נשארו עוגיות העבירו אתן לצנצנת אטומה כדי שלא תאבדנה מהפריכות שלהן
הצעה לשדרוג העוגיות:
אפשר לקנות סוכריות צבעוניות ולקשט את העוגיות לפני כניסתן לתנור
אפשר גם לרכוש משחות אכילות בכל מיני צבעים (בחנויות מתמחות) וסוכריות מיוחדות ולקשט את העוגיות לאחר יציאתן מהתנור
אפשר להעביר לצנצנת יפה, לעטוף בצלופן ולתת כמתנה למי שאוהבים
כתיבת תגובה