כבר הרבה זמן שרציתי להכין עוגיות אבל איך שהוא, אף פעם זה לא היה בראש סדר העדיפויות שלי.
העדפתי תמיד בעיקר לבשל, ורצוי אוכל בריא ככל האפשר, וכמובן, לאפות לחמים (ההתמכרות החדשה שלי…)
כחלק מאתגר ה-30 ימים של מתכונים חדשים חשוב לי להתנסות במתכונים של מאכלים שמעולם לא ניסיתי, ועוגיות מעולם לא הכנתי.
חיפשתי מתכון שמצד אחד יהיה טעים, אבל מצד שני יכיל חומרי גלם בריאים ככל האפשר.
ברגע שמצאתי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס החלטתי שאלו העוגיות שאני רוצה להכין 🙂
את המתכון המקורי אני לא מוצאת, הוא לקוח מאתר בחו"ל, אז לא שמתי קישור אבל מבטיחה לשים כשאתקל בו שוב.
המצרכים הדרושים:
1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
3/4 כוס סוכר (לדעתי אפשר אפילו פחות כי שבבי השוקולד ממתיקות אותן מצויין)
1 ביצה
2 כוסות קמח רב תכליתי (זה קמח לבן אבל בתוספת ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, ויטמין B וכו')
2 כפיות תמצית וניל אמיתית (לא "בטעם", בכל מקרה, אם אין לכם אז לא חובה. אפשר לנסות להמיר בסוכר וניל, לא ניסיתי אבל נשמע טוב)
2 כפיות קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
כ-1/2 כוס שבבי שוקולד מריר, רצוי 60% מוצקי קקאו לפחות (במתכון המקורי רשום כוס אבל אני שמתי פחות וזה היה מעל ומעבר)
שלבי ההכנה:
לשים בקערת מיקסר את שמן הקוקוס, סוכר, ביצה ותמצית וניל וללוש עם וו גיטרה כ-3 דקות על מהירות בינונית – גבוהה
להוסיף את הקמח, קורנפלור, סודה לשתיה ומלח ולהקציף על מהירות בינונית – נמוכה עד להתאחדות כל החומרים
להוציא את הקערה מהמיקסר, להוסיף לאט את שבבי השוקולד צ'יפס ולקפל אותם פנימה בעזרת כף
ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית אפיה ולקרר לשעתיים במקרר. אל תדאגו לגבי הגודל של העוגיות כי הבצק משתטח בזמן השהיה במקרר וגם בתנור עצמו. לי יצאו עוגיות קצת גדולות.
לחמם תנור מראש ל-170 מעלות, להניח את הכדורים על נייר אפיה משומנת מעט ולאפות למשך כ-15 דקות
העוגיות צריכות להיות אפויות בצדדים ובמרכז הן צריכות להיראות כאילו הן לא מוכנות
אני אפיתי אותן במשך כ-20 דקות כי פספסתי עם מידת האפיה והן יצאו פחות פריכות מבפנים, אבל עדיין טעימות
להוציא את העוגיות, לתת להן להצטנן בחוץ ואז להעביר אותן לכלי אטום או פשוט לחסל במקום… 🙂
[…] אפשר להמיר את האוזני המן בקינוח מפנק וטעים אחר כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, חטיף באונטי ביתי, עוגיות […]