אפשר בהחלט להגדיר את עוגת הגזר הזו כעוגה בריאותית כי היא באמת לא מכילה הרבה סוכר וחצי מכמות הקמח שבה הוא קמח מלא.
אפשר להפוך אותה לאפילו יותר בריאותית על ידי המרת הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן, כמו שאני עשיתי. קמח הכוסמין עשיר יותר בחלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים מקמח חיטה.
העוגה הזו קלה מאוד להכנה, היא רכה ונימוחה וטעימה אפילו יותר יום למחרת…
את המתכון לעוגה לקחתי מהאתר המהמם עוגיו.נט
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק
המצרכים הדרושים:
2 ביצים בגודל L
½ כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר לבן, אפשר גם חום)
4 כפות חלב / מים
½ כוס שמן
½ כוס קמח לבן (אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן)
½ כוס קמח מלא
½1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון
קורט מלח
3 גזרים מגורדים דק (בפומפיה)
חופן אגוזי מלך קצוצים (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
שלבי ההכנה:
חממו מראש תנור על 170 ושמנו תבנית אינגליש קייק
העבירו לקערה ביצים, סוכר, חלב ושמן וטרפו עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה
הוסיפו לתוך הקערה את הקמח (אחרי ניפוי), אבקת אפיה, קינמון ומלח וקפלו בעזרת מרית עד לאיחוד החומרים
הוסיפו את הגזר המגורד ואת האגוזים הקצוצים לתערובת וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
העבירו את התערובת לתבנית ואפו ל-30-40 דקות. אני ממליצה לבדוק אחרי 30 דקות אם העוגה מוכנה (העוגה מוכנה כשקיסם / סכין הננעצים במרכז העוגה יוצאים יבשים ועם פירורים לחים)
לצנן את העוגה לטמפרטורת חדר לפני ההגשה
ליאת אומר
האם אפשר לשים רק קמח קוסמין?
דנית בן דוד אומר
היי ליאת, מאמינה שאין בעיה להשתמש רק בקמח כוסמין לבן. קחי בחשבון שלקמח כוסמין יש טעם דומיננטי אז זה עשוי להשפיע על הטעם. אשמח שתעדכני איך יצא 🙂