כמה שאני אוהבת עוגות דבש! כבר כמה שבועות לפני ראש השנה אני מכינה את העוגה הזו, וממש לא מחכה לערב החג כדי להתענג עליה.
העוגה רכה ונימוחה, והיא פשוט נפלאה!
אפשר להכין את העוגה גם כמאפינס בתבניות אישיות במקום באינגליש קייק.
הבלילה היא לתבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית אינגליש רגילה (כמו החד פעמיים) פלוס 3-4 מאפינס אישיים
טיפ: אני ממליצה לכם להכין את העוגה יום לפני מכיוון שיום למחרת היא הרבה יותר טעימה (אם תצליחו להתאפק כמובן…)
המצרכים הדרושים:
3 ביצים
½ כוס שמן
1/3 כוס סוכר
½ כוס דבש (אם אתם על הקשקש עם הדבש אתם יכולים להמיר חלק ממנו בסילאן / אגבה / מייפל טבעי, נניח שמינית כדי שעדיין יורגש שמדובר בעוגת דבש)
½ כוס תה חזק ופושר (לא לוותר על התה!! מדובר במרכיב סופר חשוב וקריטי להצלחת העוגה. רצוי לשים את התיון במים הרותחים, להניח בצד לכחצי שעה, ואז לסחוט חזק את התיון)
1 כפית גדושה של קינמון
1 כף גדושה של אבקת נס קפה (אם יש לכם נס קפה וניל תנסו זה מוסיף ארומה, אני ניסיתי וזה מושלם!)
½1 כוסות קמח תופח (או ½1 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה)
לקישוט:
אגוזי מלך שבורים – לא חובה אבל זה כל כך מוסיף אז רצוי לא לוותר!
שלבי ההכנה:
כוס = 240 מ"ל (כוס מדידה)
הפעילו את התנור על 170 מעלות והתחילו בהכנת הבלילה:
העבירו לקערה את המצרכים הבאים: ביצים, שמן וסוכר וטרפו באמצעות מטרפה ידנית / חשמלית
הוסיפו את הדבש וטרפו שוב
העבירו לתוך הכוס עם התה את הקינמון ואבקת הנס קפה וערבבו היטב עד להמסה מלאה ואז שפכו את תכולת הכוס לתוך התערובת וטרפו שוב
בסוף העבירו את הקמח התופח (לאחר ניפוי)וטרפו עד לאיחוד כל החומרים בלבד (אל תערבבו יותר מדי אחרת המאפינס יצאו דחוסים וכבדים)
אם אתם צריכים להשלים ערבובים, עשו זאת עם לקקן ובעדינות באופן ידני
העבירו את הבלילה לתבנית האינגליש קייק
אם השתמשתם בתבנית אינגליש רגילה ונותרה לכם בלילה מלאו כמה תבניות מאפינס אישיות
זה השלב להוסיף את אגוזי המלך הגרוסים אם יש לכם…
העבירו את העוגה לתנור לכ-30 דקות
את המאפינס הוציאו לאחר 15 דקות – לא מעבר לזה כי הם יתייבשו
חשוב מאוד כדי שהעוגה תישאר נימוחה להוציא אותה בזמן ולא להשאיר אותה להתייבש, כך שהיו תמיד עם היד על הדופק
ציפוי העוגה:
לאחר הוצאת העוגה מהתנור העבירו לקערה קטנה 1 כף דגושה של דבש + 1 כף מים רותחים וערבבו עד להמסת הדבש
הברישו את העוגה כולה בסירופ והמתינו שהעוגה תצטנן
כתיבת תגובה