ביוני השנה הבן שלי חגג יומולדת 3, שזה סופר מרגש, כי הוא הפך מפעוט לילד 🙂
גם השנה חגגנו לו בגן עם החברים ובבית עם המשפחה, וגם השנה הכנתי את עוגת היומולדת המצויינת מהמתכון הזה.
כמה מצויינת אתם סקרנים??
זה הציטוט המדויק של מנהלת הגן של איתי שטעמה מהעוגה: "אמאלה איזה טעים אני לא יכולה להפסיק לאכול אותה"
לא נגענו כמו שאומרים 🙂
שיתפתי כמובן ברשתות החברתיות את התמונות של העוגה ובמשך כמה ימים קיבלתי מבול של פניות בבקשה לקבל את המתכון של העוגה וגם את השיטה שבה השתמשתי כדי להכין את הספרה 🙂
אז קודם כל, אני חייבת לציין שאת ההשראה לעוגה קיבלתי מהקבוצה הנפלאה "אמהות משקיעות" בפייסבוק.
אני תמיד אוהבת להגיד ש: "לפעמים אני מרגישה אמא משקיעה ולפעמים אני מרגישה אמא שוקעת"
אז הפעם לגמרי הרגשתי אמא משקיעה, למרות שהעוגה באמת באמת סופר קלה להכנה…
אבל… היא עושה וואו היסטרי והיא טעימה ממש!
כי איזו עוגה ילדים בסוף הכי אוהבים??
בדיוק… עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות… מלאאאאאא סוכריות צבעוניות 🙂
אז אחרי כל החפירות וההתלהבות שלי, קבלו את שלבי ההכנה של הציפוי עם הספרה 3.
כמובן שניתן להתפרע ולעוף על הדימיון ולכתוב כל ספרה אחרת רלוונטית, או אפילו כיתוב כמו "מזל טוב" שבחרתי לעשות בעוגת היומולדת של המשפחה.
המצרכים הדרושים לציפוי עם ספרת יומולדת:
2 אריזות גדולות של סוכריות צבעוניות (אני אוהבת את של מיימונס – הם הכי טעימים לדעתי)
אריזה קטנה של סוכריות בצבע אחד – אני בחרתי ירוק כי זה הצבע האהוב על איתי שלי (קניתי תוצרת חברת "הנמל")
הדפסה של הספרה הרצויה – אני הדפסתי על הספרה על דף A4 רגיל של מדפסת וגזרתי
שלבי הכנת הקישוט עם ספרה מסוכריות צבעוניות:
אחרי שהכנתם את עוגת היומולדת האהובה עליכם וציפיתם אותה בציפוי טעים מלא שוקולד הגיע הזמן להתחיל במלאכה (המאוד קלה ופשוטה…)
פרט חשוב: לפני שמתחילים יש לתת לציפוי להתקרר ולהתקשות מעט
שלב ראשון:
חפשו בגוגל תמונות את הספרה הרצויה, העתיקו אותה למסמך WORD והגדילו אותה כך שתהיה גדולה כמעט כגודל הדף, הדפיסו וגזרו
אין תמונה… מהתרגשות שכחתי לצלם 🙂
שלב שני:
הניחו את הספרה במרכז העוגה וצפו מסביב בסוכריות צבעוניות כך שתהיינה ממש צפופות ולא יראו כלל את השוקולד. הדקו בעדינות עם היד את הסוכריות לשוקולד
שלב שלישי:
הסירו בעדינות (רצוי בעזרת קיסם שיניים) את הדף ומלאו את כל השוקולד בסוכריות בצבע שבחרתם. גם פה הדקו מעט עם היד את הסוכריות. אל תהיו בלחץ אם כמה סוכריות צבעוניות נדחפות לכם לתוך הסיפרה. אפשר להוציא אותן עם קיסם או לדחוף אותן פנימה לתוך הציפוי
וככה נראה התוצר המוגמר:
והנה עוד עוגה באותו קונספט שהכנתי לחגיגות יום ההולדת עם המשפחה:
וזו העוגה שאחותי הכינה לבת שלה עם ספרה בצבע סגול:
לא חובה למלא את הרקע בהמון סוכריות, גם ככה זה יפה, רק קחו בחשבון שהילדים בגן עלולים לריב על החלק המלא יותר בסוכריות אז לשיקולכם 🙂
אביה אומר
הי דנית,
רציתי לשאול-
האם השוקולד לא יורד אחרי ששולפים את הספרה? איך הסוכריות הירוקות נדבקות לעוגה אם חלק מהשקולד יורד?
דנית בן דוד אומר
היי אביה, השוקולד יורד קצת אבל בשביל זה אני מכסה את הכל עם סוכריות וזה מטשטש. כשזה מתקשה לא מבחינים בזה בכלל. צריך להרים את הדף בזהירות ובעדינות. הסוכריות נדבקות כי השוקולד מתקשה בקירור. את יכולה קצת להדק אותן עם האצבע בעדינות ואז הן תידבקנה טוב יותר.