בכל יום כיפור אני מרגישה צורך עז להכין איזו שהיא עוגת לייקח…
לרוב זו עוגת תפוזים, אבל אמא שלי נתקלה במתכון הזה לעוגת לימון והייתי פשוט חייבת לנסות אותה.
כמובן שהייתי חייבת לעשות בה קצת שינויים והתאמות, והעוגה יצאה נפלאה! גבוהה, רכה ונימוחה!
ממליצה בחום להכין, למרות שהמתכון דורש הפרדה והקצפת ביצים.
העוגה מתאימה לתבנית בגודל 24 או 2 אינגליש קייק
המצרכים הדרושים:
5 ביצים גודל L (להפריד את הביצים – את החלמונים לשים בקערה בצד ואת החלבונים להעביר לקערת המיקסר)
¼1 כוסות סוכר
גרידת קליפת לימון
½ כוס מיץ לימון טרי
¼ כוס מים מהברז
¾ כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שלבי ההכנה:
2 הערות חשובות לפני שאתם מתחילים כדי שהתהליך יהיה מהיר וחלק:
- הכינו את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל) בקערה בצד
- גרדו את קליפת הלימון וסחטו את המיץ לתוך כוס בצד
הקציפו את החלבונים עם הסוכר בקערת המיסר מספר דקות על לקבלת קצף בהיר ויציב
הוסיפו את החלמונים והמשיכו להקציף עוד מספר דקות
בשלב הזה מומלץ להפעיל את התנור על 180 ולשמן את התבנית
הורידו מעט את מהירות המיקסר, הוסיפו את החומרים הרטובים (גרידת לימון, מיץ לימון, מי ברז ושמן) וערבבו
הוסיפו את קערת היבשים לתוך קערת המיקסר וערבבו מעט רק עד לאיחוד החומרים (כדי שהעוגה לא תצא דחוסה). אם צריך, השלימו את הערבוב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות
העבירו את הבלילה לתבנית המשומנת והכניסו לתנור לכ-35 עד 40 דקות
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי עם מעט פירורים עליו
תנו לעוגה להצטנן מעט, פזרו אבקת סוכר ותנו לה עוד קצת זמן להתקרר לגמרי
תהנו ושתהיה חתימה טובה!
כתיבת תגובה