מזמן שלא הכנתי עוגת לייקח, אחת העוגות הבחושות הכי טעימות שיש.
עוגת לייקח, למי שלא יודע מה זה, היא עוגה שבה מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר (אפשר להירגע, אין צורך להפריד ביצים), ובזכות ההקצפה מתקבלת עוגה ספוגית ואוורירית מאוד.
העוגה הזו באמת סופר קלה להכנה, אז אל תתנו להקצפה הארוכה להרתיע אתכם.
אני רציתי להכין לייקח תפוזים, אבל הבן שלי ביקש עוגת שיש וכמובן שהוא ניצח עם החמידות שלו 🙂
אז הכנו יחד עוגת לייקח שיש תפוזים… תהנו!
העוגה מתאימה לתבנית 22 גבוהה או 24
המצרכים הדרושים:
3 ביצים גדולות L (רצוי להוציא כמה שעות לפני מהמקרר, לא חובה)
¾ כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה
¼1 כוסות מיץ תפוזים 100% סחוט
½2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + ½2 כפיות אבקת אפיה) – רצוי לנפות מראש לקערה נפרדת
ליצירת מראה השיש: 1 כף שוקולית + 1 כף קקאו (אפשר גם 2 כפות מסוג אחד)
לציפוי: אבקת סוכר
שלבי ההכנה:
העבירו לקערת המיקסר את הביצים והתחילו להקציף על מהירות גבוהה
תוך כדי הוסיפו את הסוכר והקציפו במשך כ-7 דקות עד שנהיה קצף תפוח ובהיר
בשלב הזה הפעילו את התנור על 170
הורידו את מהירות המיקסר והוסיפו את השמן קנולה ומיץ תפוזים עד להטמעה בבלילה
הוסיפו את הקמח התופח וערבבו עם המיקסר עד להטמעה בלבד (אם צריך לתת עוד כמה ערבובים אז קחו לקקן ותערבבו בתנועות קיפול כדי לא להוריד מנפח הבלילה)
העבירו ¾ מהבלילה לתבנית משומנת היטב
ל-¼ הנותר העבירו את השוקולית והקקאו וערבבו עד לקבלת צבע שוקולדי אחיד
הוסיפו את הבלילה השוקולדית מעל הבלילה הלבנה, קחו סכין וערבבו בתנועות סיבוביות כדי ליצור את מראה השיש
העבירו לתנור לכ-40 דקות (רצוי לבדוק כמה דקות לפני כן מכיוון שלכל תנור יש עוצמה שונה)
תנו לעוגה להתקרר ובזקו עליה אבקת סוכר
תהנו!
כתיבת תגובה