קיבלתי המלצה מחברה על מתכון פשוט ומצויין לעוגת שוקולד ליומולדת, עוגה פשוטה, פרווה, כזו שאין ילד שלא יאהב…
ובאמת הכנתי את העוגה הזו ליומולדת של הבן שלי – עוגה אחת לחגיגה עם המשפחה ועוגה אחת לגן, וכמובן שבכל פעם היא חוסלה בהנאה רבה.
עוגת יומולדת שוקולדית כזו, עם סוכריות צבעוניות, ממש כמו שפעם היו מכינים לנו…
ליומולדת שנתיים של איתי הכנתי את העוגה בתמונה למעלה, וליומולדת 3 הכנתי לו את העוגה הזו אבל עם הספרה 3 מסוכריות צבעוניות + סוכריות ירוקות.
זו העוגה שהכנתי לאיתי ליומולדת 3 (מתכון מתחת לתמונה):
אין על הפשטות הזו, ילדים מטורפים על זה, וגם מבוגרים…
בקיצור, אם אתם מחפשים את העוגה השוקולדית המושלמת ליומולדת אז הרגע מצאתם אותה…
שלבי ההכנה של עוגת היומולדת עם ספרה מסוכריות צבעוניות בקישור הזה
הערות חשובות:
במתכון המקורי הכמויות הם לעוגה קטנה, אבל מכיוון שהעוגה הזו אידיאלית כעוגת יומולדת לגן אני רושמת את הכמויות הדרושות לתבנית מלבנית גדולה (בערך 36×27).
הבלילה מאוד מאוד דלילה ולכן היא לא מתאימה לתבנית נשלפת, שכן הבלילה עלולה לברוח מהצדדים.
אם אתם רוצים להכין את העוגה כעוגת יומולדת לגן הכי טוב פשוט להכין אותה בתבנית אלומיניום גדולה שזמינה לרכישה בכל רשת מזון. אפשר גם לחפש תבנית מקרטון כמו זו בתמונה למעלה, לי לקח המון זמן למצוא אותה ולכן השנה, ליומולדת 3 של איתי פשוט השתמשתי בתבנית אלומיניום, למרות שהחומר לא כל כך בריא.
המצרכים הדרושים:
4 ביצים גדולות או 5 ביצים M
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
2.5 כוסות מים חמימים
3 כוסות קמח
3 כפיות מלאות אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
6 כפות קקאו גדושות
לציפוי שוקולד: 3-4 חפיסות שוקולד מריר (אני אוהבת את של שופרסל, לא חובה 60%, התחילו עם 3 והוסיפו בהתאם לסמיכות הרצויה) + 2 קופסאות קצפת צמחית
שלבי ההכנה:
הכינו מראש את קערת המצרכים היבשים הכוללת: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו, ערבבו היטב והניחו בצד
הפעילו תנור על 180 מעלות (לא טורבו) – אם התנור שלכם חזק רצוי אפילו להוריד ל-170 מעלות
העבירו לקערה את הביצים והסוכר וערבבו (רצוי בעזרת מטרפה ידנית / חשמלית)
הוסיפו את השמן ואת המים וערבבו עד לאיחוד החומרים
העבירו את תכולת הקערה עם המצרכים היבשים וערבבו עד ליאחוד החומרים בלבד (אל תערבבו יותר מדי בשלב הזה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה)
העבירו את הבלילה לתבנית משומנת היטב, הכניסו לתנור לכ-30 דקות (בדקו שהעוגה מוכנה על ידי החדרת קיסם / סכין למרכז העוגה, הקיסם צריך לצאת לח)
חשוב מאוד!!!
כדי שהעוגה תישאר רכה, רטובה ושוקולדית יש להוציא אותה בזמן ולא לייבש אותה!!!
לכן שימו טיימר לכמה דקות לפני ובדקו מה מצבה כי כל תנור מחמם בעוצמה אחרת.
לאחר סגירת התנור השאירו את העוגה בתנור ופתחו את הדלת של התנור כדי לתת לעוגה להצטנן לבד
הכנת הציפוי:
חממו על הגז בסיר קטן/ קלחת את השמנת הצמחית
כשהיא מתחילה להתחמם הוסיפו חפיסות שוקולד מריר וערבבו עד להמסת השוקולד לגמרי
צקו את הציפוי על העוגה בעודה חמה ותנו לו להתקרר ולהתייצב
פזרו סוכריות צבעוניות בשפע 🙂
הגדג אומר
שתי כוסות סוכר???? את רצינית??? omg שלא נדע
דנית בן דוד אומר
שימי לב לגודל התבנית… מדובר בעוגה בגודל מיוחד… לא גודל סטנדרטי. והיא ממש לא יצאה מתוקה בהגזמה. זו עוגה לגן שיש בו 30 ילדים…