חיפשתי מתכון קל ומהיר לעוגת שוקולד אבל עסיסית ושוקולדית… כזו שמכינים לימי הולדת של ילדים…
את המתכון המנצח מצאתי כרגיל באתר של ניקי בי ועשיתי לו שינויים והתאמות לפי מה שהיה לי במקרר…
המצרכים הדרושים:
מצרכים יבשים:
- ½1 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + ½1 כפיות אבקת אפיה)
- ½ כוס שוקולית
- 2 כפות קקאו
- 1 כוסות סוכר (במתכון המקורי רשום ½1 כוסות סוכר אבל העדפתי להפחית כמויות ויצא נהדר ולא מתוק מדי)
מצרכים רטובים:
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן (אני השתמשתי בשמן קנולה אבל אפשר גם שמן קוקוס)
- ½1 כוס מים (שמתי מים פושרים מתמי 4)
לציפוי שוקולד:
במתכון המקורי ניקי השתמשה בשמנת מתוקה אבל מכיוון שלא היה לי השתמשתי בקרם קוקוס שנתן לציפוי טעם מעודן ונפלא של קוקוס!
- 2 כפות גדושות של קרם קוקוס (במקרר החלק הלבן והשקוף נפרדים והחלק הלבן נהיה סמיך. השתמשתי בחלק הלבן שנמצא בשכבה העליונה כשפותחים את הפחית אבל אפשר גם להשתמש איך שהיא)
- כ-½ כוס שבבי שוקולד / 100 גרם שוקולד מריר / חלב
למי שמעוניין בציפוי עם שמנת לפי המתכון המקורי: 150 מ"ל שמנת ו-150 גר' שוקולד מריר
שלבי ההכנה:
- חממו מראש תנור ל-180 מעלות
- ערבבו בקערה אחת את כל המצרכים היבשים ובקערה שניה את כל המצרכים הרטובים
- אחדו את החומרים לקערה אחת וערבבו היטב
- העבירו את החומרים לתבנית 24 משומנת / 2 אינגליש קייק והכניסו לתנור לכ-50 דקות (אני השתמשתי בתבנית חד פעמית של ניקול שהיא 22.5 ויצא מעולה)
- כשהעוגה מוכנה חממו על אש קטנה את קרם הקוקוס, הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו עד שהם נמסים ונהיה רוטב אחיד
- צפו את העוגה בציפוי השוקולד ועשו חורים עם סכין כדי שהציפוי ייכנס לתוך העוגה
- תנו לעוגה להצטנן ותתענגו!
טיפ חשוב:
מרוב שהעוגה טעימה הכנתי אותה פעמיים: פעם אחת ערבבתי ידנית את כל החומרים (כי הקטני ישן בחדר…) ופעם אחת עם מיקסר חשמלי ידני ואני ממליצה בחום להשתמש במיקסר לערבוב החומרים הרטובים ולאיחוד כל החומרים יחד כי זה פשוט הופך את העוגה ליותר אוורירית…
הצעת שדרוג:
אתם יכולים להוסיף שבבי קוקוס / סוכריות מעל ואז תקבלו את עוגת היומולדת המושלמת 🙂
שירן אומר
במתכון המקורי רשום כוס אחת של מים ולא כוס וחצי, יש סיבה לשינוי? עם כוס וחצי יוצא יותר טוב?
דנית בן דוד אומר
היי שירן, אני כבר לא זוכרת למה שיניתי כמויות אבל אני מכינה אותה המון ולפי המתכון הכתוב אצלי והיא יוצאת מעולה.