אתמול חשקה נפשי בעוגת שיש ולמרות שיש לי כבר מתכון אחד של עוגת שיש בבלוג אני תמיד אוהבת לנסות מתכונים חדשים.
את המתכון הזה לקחתי מהאתר של השף הלבן ועשיתי בו 2 שינויים: הפחתתי את כמות הסוכר וליצירת מראה השיש במקום להשתמש בקקאו השתמשתי בשוקולד מריר אמיתי.
העוגה מתאימה לתבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק. אני הכנתי בתבנית 26 כי זו התבנית שיש לי והעוגה יצאה מעט נמוכה אבל עדיין טעימה 🙂
אז קדימה להכנה…
המצרכים הדרושים:
לקערת היבשים:
2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה (יש לנפות)
1 כוס סוכר (במתכון המקורי רשום 2 כוסות סוכר אבל לטעמי זה יותר מדי)
2 שקיות סוכר וניל
לקערת הרטובים:
5 ביצים בגודל L או 6 ביצים בגודל M (יש לטרוף את הביצים ורק לאחר מכן להעביר את שאר המצרכים)
1 כוס חלב (אפשר גם חלב סויה / מיץ תפוזים)
1 כוס שמן
ליצירת מראה השיש:
8-10 קוביות שוקולד מריר מומס במיקרו – תהליך ההמסה לוקח כדקה אז שימו לב לא לשרוף את השוקולד (אני אוהבת את של מותג שופרסל המגיע בחבילות של 3)
לציפוי:
אבקת סוכר
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 180 מעלות
העבירו את המצרכים היבשים לקערת היבשים וערבבו
טרפו את הביצים (רצוי עם מיקסר ידני) עד לאיחוד, העבירו את החלב והשמן וערבבו עד לאיחוד
צרו גומה במרכז קערת היבשים, העבירו את קערת הרטובים וטרפו עד ליאחוד החומרים בלבד (כדי לא לגרום לעוגה להיות דחוסה)
העבירו לתבנית משומנת (עגולה 24 / 2 אינגליש קייק) 3/4 מהבלילה
ל-1/4 שנותר העבירו את השוקולד המריר, ערבבו עד לאיחוד, שפכו מעל הבלילה הלבנה וערבבו מעט עם קיסם
העבירו את העוגה לתנור לכ-35-40 דקות
חשוב מאוד לא לייבש את העוגה, לכן רצוי לשים טיימר לכמה דקות קודם ולבדוק מה מצבה
לסגור את התנור ולפתוח מעט את דלת התנור כדי לתת לעוגה להצטנן
לבזוק אבקת סוכר ולתת לעוגה להתקרר (אם אתם מתאפקים כמובן 😉 )
מומלץ להגיש לצד קפה או תה 🙂
כתיבת תגובה