אחת העוגות הכי אהובות עלי היא עוגת שיש… ורצוי שאפקט השיש יהיה באמצעות שוקולד אמיתי מאשר קקאו או שוקולית… הרבה יותר טעים וכל כך פשוט להכנה.
אפשר לוותר גם על השוקולד בככל ואז תהיה לכם עוגת תפוזים מאוד טעימה…
ככה או ככה זו אחת העוגות שאני מכינה הכי הרבה בבית 🙂
אתם יכולים גם לשחק עם כמות הבלילה השוקולדית למראה שיש ייחודי לכל עוגה:
המצרכים הדרושים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
½1 כוסות מיץ מתפוזים טריים / מבקבוק (100% סחוט – פריגת, פרימור וכו'…)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
ליצירת מראה השיש:
כ-50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או נטיפי שוקולד
*מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה:
חממו תנור על 170 (או אם התנור שלכם חלש על 180)
הקציפו את הביצים והסוכר יחד כדקה שתיים על מהירות גבוהה (במיקסר ידני או רגיל)
הוסיפו את השמן והמיץ תפוזים רק עד לאיחודם בתערובת
הוסיפו 3 כוסות קמח תופח ולערבב ידנית עם לקקן רק עד לאיחוד החומרים (חשוב מאוד כדי שהעוגה לא תצא דחוסה, אלא אוורירית)
בשלב הזה הניחו את הבלילה בצד, שימו את השוקולד בקערה והכניסו למיקרוגל לפולסים של 20-30 שניות כל פעם עד שנמס. ערבבו את השוקולד גם אם לא נראה לכם שנמס (היו עם היד על הדופק כדי לא לשרוף אותו בטעות)
העבירו ל-2 תבניות אינגליש משומנות קצת יותר מחצי מכמות הבלילה המקורית (ללא השוקולד) ולשאר הבלילה הוסיפו את השוקולד המומס וערבבו עד לקבלת בלילה בצבע חום
את הבלילה החומה (עם השוקולד) שפכו לאורך העוגה במרכזה ועם סכין ערבבו בסיבובים עדינים את הבלילה החומה לתוך הבלילה הלבנה
העבירו לתנור למשך 30 דקות ובדקו עם סכין / קיסם שהעוגה יבשה (אם לא, תנו לה עוד 5 דקות בתנור)
בונוס – מאפינס שוקולד תפוז אישיים:
אם נותרה לכם בלילה חומה (עם השוקולד) תוכלו להעביר אותה לתבניות מאפינס אישיות ולשים אותן בתנור ביחד עם העוגה למשך 15 דקות בלבד ויצאו לכם מאפינס בטעם שוקולד-תפוז טעימים טעימים!!!
כתיבת תגובה