מכל הקינוחים לרוב אבחר בעוגת לייקח (גם: עוגת ספוג) פשוטה, רצוי תפוזים / שיש.
לטעמי זו אחת העוגות הכי שוות וטעימות שיש ופעם בכמה זמן אני מכינה אותה בערב שישי.
את המתכון הקל והמעולה לעוגה הזו לקחתי מהאתר 10 דקות ושדרגתי את העוגה עם מיץ תפוזים ושבבי קוקוס כאשר היא יצאה מהתנור.
נסו את המתכון ולא תתאכזבו, בהבטחה!
טיפ קטן אם בא לכם להפוך את העוגה לעוגת שיש:
לאחר ההכנה כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחלק את הבלילה ל-2 קערות, לבלילה אחת להוסיף כף קקאו או שוקולית ולערבב עד לקבלת בלילה חומה.
לאחר מכן, שפכו את הבלילה הלבנה, מעלה צקו את הבלילה החומה וצרו צורות / מעגלים עם סכין כך שהבלילה החומה תשקע לתוך הבלילה הבהירה.
המצרכים הדרושים:
2 ביצים (אני השתמשתי בגודל L)
½ כוס סוכר (נשמע מעט אבל מספיק לחלוטין, גם כי מיץ התפוזים מתוק ממילא וגם תוספת המיץ ושבבי הקוקוס למעלה מוסיפים מתיקות עדינה)
½ כוס שמן
¾ כוס מיץ תפוזים 100% טבעי (אני השתמשתי בפרימור)
½1 כוסות קמח תופח
שלבי ההכנה:
חממו מראש תנור על 180 מעלות
העבירו לקערה את הביצים והסוכר וערבבו 2-3 דקות עד להקצפה (אפשר עם מטרפה ידנית או חשמלית)
הוסיפו שמן, מיץ תפוזים וערבבו
לבסוף נפו את הקמח לתוך הקערה וערבבו עד לאיחוד החומרים בלבד (ערבוב יתר של הקמח יגרום לעוגה דחוסה ולא אוורירית)
העבירו לתבנית אינגליש קייק משומנת את הבלילה והכניסו לתנור לכ-30 דקות (נעצו סכין בעוגה, אם היא יוצאת יבשה העוגה מוכנה)
שדרוג שלי:
איך שהעוגה יוצאת חמה מהתנור שפכו עליה מעט מיץ תפוזים ופזרו שבבי קוקוס בנדיבות (תפוזים וקוקס שילוב מושלם 🙂 )
תנו לעוגה להתקרר מעט לפני שאתם פורסים אותה (למרות שממש קשה להתאפק ולרוב אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי בעצמי…
כתיבת תגובה