אני מכורה לעוגות תפוזים ותמיד מחפשת מתכון קצת חדש כדי לגוון ולרענן את בלוטות הטעם 🙂
במקרה מצאתי את המתכון הנפלא הזה של קרין גורן לעוגת תפוזים סופר אוורירית ורכה.
השינויים שעשיתי הם להפחית את כמות הסוכר מעט וויתרתי על גרידת תפוז.
יצאה עוגה נפלאה!
התגובה של בעלי כשהגשתי לו את החתיכה הראשונה היתה "וואו"… (לרוב אם טעים לו הוא פשוט אוכל אז התגובה ממחישה כמה התלהב).
העוגה מתאימה לתבנית עגולה 24 או 26 (ב-24 תצא גבוהה ומרשימה יותר) או ב-2 אינגליש קייק.
זו עוגה מושלמת לשבת בבוקר אז רוצו להכין!
המצרכים הדרושים:
4 ביצים L / XL או 5 ביצים M
1 כוס סוכר (אפשר ½1 למי שאוהב מתוק)
1 כוס (כוס מדידה 240 מ"ל) שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים(אפשר מבקבוק 100% סחוט)
½2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או ½2 כוסות קמח תופח)
להגשה: אבקת סוכר
שלבי ההכנה:
חממו תנור על 160 מעלות
בקערה טרפו ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים עד לאיחוד החומרים (הוסיפו כל מצרך בהדרגה תוך כדי הקצפה)
הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה וערבבו עד לאיחוד החומרים בלבד (כדי שהעוגה לא תצא דחוסה)
העבירו לתבנית משומנת ולתנור לכ-40-50 דקות (צריך פחות זמן אם מכינים באינגליש קייק)
שימו לב לא לייבש את העוגה! זה הסוד להשאיר אותה רכה ונימוחה…
תנו לעוגה להצטנו ובזקו עליה אבקת סוכר בנדיבות
כתיבת תגובה