העולם נחלק לשני סוגי אנשים: אלה שמטורפים על קוקוס ואוהבים לשים ממנו בכמויות (על עוגות, כדורי שוקולד…) ואלה שלא יכולים לסבול אותו…
אני נמנית על הסוג הראשון, ואם גם אתם אז אתם הולכים להתענג על העוגת תפוזים וקוקוס הזו…
כדי שהכמויות במתכון יצאו מדויקות אני ממליצה להשתמש בכוסות מדידה מיוחדות (ניתן לקנות בכל חנות כלי בית) ולא להשתמש בכוס שיש לכם בבית.
עוגות בחושות מככבות אצלי במטבח באופן קבוע ואין שבוע שבו אני לא מכינה לפחות עוגה בחושה אחת.
העוגת תפוזים וקוקוס הזו היא ללא ספק אחת העוגות הבחושות הקלות והמוצלחות שהכנתי…
תנסו להכין אותה פעם אחת, אני מבטיחה שלא תתחרטו 😉
המצרכים הדרושים:
3 ביצים L
1 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס מיץ תפוזים סחוטים / בבקבוק (אני השתמשתי במיץ תפוזים 100% של פריגת)
½ כוס שמן (אני משתמשת בשמן קנולה)
2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח)
½ כוס קוקוס טחון
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 170
העבירו לקערה את הביצים, סוכר, מלח, מיץ תפוזים ושמן וערבבו עד לאיחוד החומרים (מומלץ עם מיקסר ידני / רגיל)
לתוך קערה נפרדת העבירו את הקמח (מומלץ לנפות אותו), אבקת האפיה והקוקוס, ערבבו אותם והעבירו לקערה עם החומרים הרטובים עד לאיחוד החומרים בלבד (רצוי להעביר כל פעם מעט כדי למנוע היווצרות גושים – אם יש לכם מיקסר יהיה לכם קל יותר)
העבירו את הבלילה לתבנית קוגלהוף / תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת (אפשר גם 26 – העוגה פשוט תצא מעט נמוכה יותר כמו שלי יצא… מבטיחה לכם שהיא עדיין טעימה נורא!!! 🙂 )
העבירו את התבנית לתנור למשך 35 עד 40 דקות ובדקו עם סכין או קיסם אם היא מוכנה (העוגה מוכנה כשיוצאים פירורים לחים. אני ממליצה לבדוק כבר אחרי 35 דקות כדי לא לייבש אותה)
הוציאו את העוגה מהתנור ותנו לה להתקרר מעט לפני שאתם פורסים ממנה
שדרוג העוגה:
העבירו לכוס מעט מיץ תפוזים, קחו מברשת מסיליקון, מרחו מהמיץ תפוזים על כל העוגה (לא יותר מדי כדי שלא תהיה רטובה מדי מבפנים) ופזרו מעל קוקוס
שני אומר
הכנתי לשבת ויצא מעולה! במקום קוקוס פיזרתי אבקת סוכר…
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע 🙂 תודה על התגובה
רעיה אומר
המתכון הזה פשוט וטעים כל כך! אני ממש נהנית מהמתכונים שלך! תודה לך
דנית בן דוד אומר
בשמחה רעיה! כיף לשמוע 🙂