היום אירחתי חברה טבעונית ורציתי להכין איזה שהוא קינוח טבעוני קליל וטעים שלא דורש הרבה הכנה והתעסקות.
אני מודה שהיו לי חששות שלא אמצא מתכון טבעוני פשוט בלי הצורך להיערך מראש ולקנות מוצרים מיוחדים כדי שאוכל "לטבען" את המתכון.
כשנתקלתי במתכון הזה לעוגת תפוזים טבעונית הייתי ממש סקפטית שהוא יצליח, כל כך סקפטית שעברתי על רשימת המצרכים תוך כדי הכנה כמה וכמה פעמים… אבל הופתעתי ובגדול!
זו ללא ספק אחת העוגות הכי קלות שהכנתי אי פעם, וסביר להניח שיש לכם את המצרכים כבר עכשיו במקרר, מקסימום אולי תרדו לסופר לקנות תפוזים או מיץ תפוזים בבקבוק.
קיבלתי על העוגה כל כך הרבה מחמאות שהבנתי שאני פשוט חייבת לפרסם את המתכון שלה.
המילים המדויקות של חברתי אחרי שטעמה את העוגה היו: "העוגת תפוזים שלך הורסת אותי":)
אני ממליצה לכם לרוץ להכין אותה כבר עכשיו…
רק הערה קטנה לגבי התבנית… את העוגה אפיתי בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ והיא יצאה נמוכה אז אני ממליצה או להשתמש בתבנית קטנה יותר או באינגליש קייק.
המצרכים הדרושים:
2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה (או 2 כוסות קמח תופח במקום)
¾ כוס סוכר
1 סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)
½ כוס שמן
½1 כוס מיץ תפוזים (אפשר לסחוט תפוזים ואפשר מיץ 100% סחוט בבקבוק)
גרידת תפוז אחד (אני השתמשתי בגרידה של 2 קלמנטינות ו-1 לימון לשם הגיוון ויצא נפלא)
לציפוי: ¼ כוס מיץ תפוזים + 3 כפות סוכר ושבבי קוקוס
שלבי ההכנה:
הפעילו תנור על 180 מעלות
ערבבו בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וסוכר וניל (מומלץ לנפות את הקמח)
הוסיפו לקערה את החומרים הרטובים: שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז וערבבו עד לאיחוד החומרים
העבירו לתבנית משומנת והכניסו לתנור ל-35-40 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה כבר לאחר 35 דקות כדי לא לייבש אותה)
קחו קיסם / סכין והכניסו למרכז העוגה. העוגה מוכנה כשהקיסם / הסכין יוצאים לחים עם מעט פירורים
הכנת הציפוי:
חממו על הגז את מיץ התפוזים (בפינג'אן / קלחת), הוסיפו את הסוכר וערבבו עד להמסה
תנו למיץ להתקרר מעט ושפכו על העוגה
פזרו מעט שבבי קוקוס מעל
צננו את העוגה ובתאבון!
נגה אומר
טעים טעים!!
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע 🙂
אביבה אומר
באיזו תבנית להכין: 24,26,28?
דנית בן דוד אומר
היי אביבה, בתבנית 24 או 2 אינגליש קייק 🙂
Tzlil אומר
עשיתי את העוגה והיא יצאה מדהים בטעםםםם
אני צריכה להכין כזו בעוגה עגולה
וכשהכנתי זה יצא נמוך מידי
את יכולה לתת לי דיוק של המתכון הזה פשוט להכפיל אותו בכמויות שהעוגה תצא יותר גבוהה ? בלי להרוס את הטעם הנפלא שלה
אשמח מאוד 🙂
דנית בן דוד אומר
היי צליל, כיף לשמוע 🙂
לדעתי אין בעיה להכפיל כמויות, זה לא אמור לפגום בטעם. אולי הייתי מכינה אפילו בשתי קערות נפרדות כי כמות הבלילה גדולה ואז מעבירה את שתי הקערות לאותה התבנית 🙂
הדס אומר
שלמות אין לי מילים
דנית בן דוד אומר
תענוג! תודה שחזרת לעדכן 🙂
טליה אומר
היי 🙂
העוגה נראית מדהים.. ????
רוצה להכין אותה בלי נדר מחר
1.אם אני מוענינית להשתמש בקמח כוסמין מלא אז להשתמש עם כוס 1+כפית 1 של אבקת אפיה?
2. ואם אני רוצה לשלב בתוך העוגה טעם שוקלדי
היית ממליצה על קקאו? או על שוקולד מריר חתוך?
אם כן-מה הכמות?
תודה תודה תודה ????
דנית בן דוד אומר
היי טליה, תודה!
קמח מלא יהפוך את העוגה לכבדה. הייתי מחליפה רק חצי מהכמות לקמח מלא. ובכל מקרה שהקמח לא תופח אז כפית אבקת אפיה על כוס קמח.
אבל אני ממליצה ללכת על העוגה המקורית עם קמח רגיל, מקסימום קמח כוסמין לבן (שהוא נחשב בריאו יותר מקמח חיטה) ואז גם כן לשים אבקת אפיה.
את בהחלט יכולה לגרר שוקולד מריר או לשים שבבי שוקולד צ'יפס, רק תצפי אותם בקמח כדי שלא ישקעו. זה יוצא מעולה.
יערה אומר
האם ניתן לדעתך להשתמש בסוכר קוקוס?
דנית בן דוד אומר
היי יערה, לדעתי כן אבל לא השתמשתי מעולם אז לא יודעת אם צריך יותר או פחות מבחינת מתיקות.
לאריס אומר
וואו עוגה מטורפת!! תודה
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע! שמחה שאהבת! 🙂
כרמית אומר
עוגה מצוינת שכבר הכנתי לאלרגים לביצים שלי אבל לא זוכרת אם השתמשתי בקמח תופח או קמח רגיל + אבקת אפייה.
מה עדיף?
והאם באמת אבקת אפייה שלמה?
דנית בן דוד אומר
היי כרמית, רצוי תמיד להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפיה. בעקרון קמח תופח מכיל כבר אבקת אפיה בפנים, אבל עם קמח רגיל + אפקת אפיה בנפרד העוגה תמיד תופחת לי יותר. כבר לא קונה קמח תופח אבל אם זה מה שיש לך את יכולה להשתמש. צריך כפית אבקת אפיה על כל כוס קמח. שקית אבקת אפיה שווה 2 כפיות ולכן צריך שקית שלמה.
דורית אומר
ניסינו מלא מתכונים לעוגות תפוזים טבעוניות וזה הטוב מכולם
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע! תודה דורית 🙂
חני אומר
לא יצא טעים.
זרקתי לפח ????
השתמשתי כמו שרשום במדויק. קמח תופח.
דנית בן דוד אומר
איזה באסה 🙁
לא יצא טעים או משהו במרקם לא היה טוב? זו עוגה שמקבלת המון מחמאות דווקא. מפתיע
רעות אומר
תקשיבי,מושלם!! מושלם!
והייתי ממש סקפטית כי תכלס עוגות בחושות טבעוניות הן הרבה פחות טעימות מעוגות עם ביצים. לכן אני כמעט לא מכינה בחושות.
אבל זו.. וואו! פשוט וואו!
תודה לך!
דנית בן דוד אומר
איזו תגובה כיפית לפתוח איתה את השבוע. בשמחה רבה. כיף שאהבת 🙂
שלי אומר
שלום 🙂 אם אני מכינה בתבנית שקעים- פשוט עוגות קטנות כמו מאפין, משערת זה מקצר את זמן הבישול?
דנית בן דוד אומר
אוי סליחה על האיחור… לא ראיתי את התגובה. כן בטח, מקצר לכ-15 דקות רצוי לבדוק אפילו לפני עם קיסם
לנה אומר
הכנתי את העוגה אתמול, כמעט לפי ההוראות, והיא יצאה להיט והתחסלה מהר מאוד. תודה רבה!
השינויים שעשיתי:
– גרידת שני תפוזים במקום אחד כי הם היו בגודל ממוצע מינוס.
– במקום להכין סירופ ממיץ תפוזים וסוכר, המסתי את הסוכר לקרמל ואז הוספתי את המיץ, והתקבל סוג של ציפוי קרמל תפוזים שהיה מוצלח.