אף פעם לא נמאס לי לנסות מתכון חדש של עוגת תפוזים.
במתכון הזה נתקלתי ברחבי הפייסבוק וישר רצתי להכין אותו.
מיץ תפוזים ושאר מצרכים בסיסיים לעוגה תמיד נמצאים אצלי במקרר ומחכים לרגע שיהיה לי חשק להכין איתם עוגה טעימה.
את העוגה הזו מכינים בשתי קערות – קערת יבשים וקערת רטובים ואז מאחדים.
קל ופשוט!
המצרכים הדרושים:
לקערת היבשים:
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
לקערת הרטובים:
3 ביצים
2/3 כוס שמן
גרידת לימון מלימון אחד
גרידת תפוז משני תפוזים (לא היו לי ועדיין יצאה עוגה נפלאה)
1 כוס מיץ תפוזים (אפשר סחוט / מבקבוק 100% סחוט)
1 מיץ לימון סחוט
שלבי ההכנה:
לזרוק את כל המצרכים היבשים לקערה אחת ולערבב
לזרוק את כל המצרכים הרטובים לקערה שניה ולטרוף עם מטרפה
להעביר את קערת היבשים לקערת הרטובים בהדרגה ולערבב עד לאיחוד המצרכים בלבד
להעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות (אני אוהבת את החד פעמיות של ניקול)
להעביר לתנור ל-30 דקות על 180 מעלות
הסוד לעוגה רכה ונימוחה היא לא לייבש אותה, לכן לאחר 30 דקות בדקו עם קיסם שהיא לחה אבל לא נוזלית וכבו את התנור
אפשר לפזר אבקת סוכר (כשמתקררת מעט) או להבריש מעט מיץ תפוזים כשהיא חמה
תהנו 🙂
עדי אומר
הי,
צריכה להכין כמות גדולה יותר (לגן ילדים)
האם להכפיל כמויות או לשמור על יחס אחר?
תודה
עדי
דנית בן דוד אומר
היי עדי, באיזו תבנית את רוצה להכין את העוגה? מה הגודל שלה?