
פודינג צ'יה מטריף מכל חלב שאתם אוהבים (סויה, שקדים, שיבולת שועל ואפילו רגיל) עם פירות טריים
פודינג צ'יה ללא ספק ההתמכרות החדשה שלי!!!
הוא טעים, ללא סוכר מיותר, משביע ובריא מאוד!
את הפודינג ניתן להכין עם כל סוג חלב שאתם אוהבים – סויה, שקדים, שיבולת שועל ואפילו חלב רגיל או יוגורט.
אני אוהבת להכין אותו עם חלב סויה ללא תוספת סוכר של חברת תנובה (קרטון ירוק-טורקיז), ככה אני שולטת על כמות הסוכר שנכנסת לפודינג שלי 🙂
מבחינת פירות – תתפרעו… כל פרי שאתם אוהבים ילך פה.
מה שכן… בבקשה אל תוותרו על בננה!!! (אלא אם אתם כמובן לא אוהבים בננות…) זה פשוט כל כך משדרג את הטעם של הפודינג.
מבחינת כלי – הכל קל להכין את הפודינג בתוך צנצנת בינונית, אני למשל מאוד אוהבת לשמור את הצנצנות של המיונז (מסוג היינץ) כי הצנצנות גם עגלגלות ויפות והן ממש פרקטיות לאחסון חמוצים ועוד… (אבל זה לפוסט נפרד).
את זרעי הצ'יה ניתן לרכוש בכל בית טבע ובסופרים בהם יש מחלקה אורגנית כמו שופרסל דיל.
כמובן שכל כלי אחסון שנסגר טוב יעשה את העבודה.
ועכשיו להכנה…

פודינג ציה מחלב סויה ללא תוספת סוכר עם פירות טריים וסילאן
המצרכים הדרושים:
לפודינג:
1 כוס חלב סויה / שקדים או כל סוג שאוהבים
3 כפות מלאות של זרעי צ'יה
לקישוט מעל:
פירות העונה (אני ממליצה על השילובים בננה-נקטרינה או בננה-אגס אבל זה עניין של טעם אישי)
מעט סילאן / דבש / מייפל טהור (אם אוהבים, אפשר גם לוותר, אבל זה מוסיף מאוד)
שלבי ההכנה:
שלבי ההכנה סופר סופר קלים, אבל כן יש צורך בהתמדה פה 🙂
מעבירים לקערה את החלב וזרעי הצ'יה, מערבבים עם כף ונותנים לתערובת לנוח כמה דקות
לאחר כמה דקות שוב מערבבים ושוב נותנים לתערובת לנוח
לאחר עוד מספר דקות חוזרים על הפעולה
איך יודעים שהתהליך הושלם?
בפעם הראשונה שתערבבו תראו שרוב הזרעים שוקעים לתחתית הצנצנת
בפעם השניה שתנסו לערבב תראו שזרעי הצ'יה התחילו להתנפח והם ממש דבוקים אחד לשני (זה מעולה! זה אומר שהצ'יה עושה את העבודה… פשוט תערבבו ותפרידו את הזרעים עד כמה שניתן)
אחרי עוד 2-3 ערבובים כאלו תראו שהצ'יה כבר לא שקועה בתחתית, אלא היא ממש מפוזרת בתוך כל החלב.
בשלב הזה אתם יכולים להעביר את הצנצנת למקרר ולהמתין כמה שעות, רצוי עד למחרת.
להגשה עצמית – העבירו לקערה, פזרו מעל את הפירות שאתם אוהבים ומעט סילאן ותאכלו בהנאה 🙂
להגשה בארוע:

הצעת הגשה באירוע – פודינג ציה בכוסיות בינוניות עם פירות טריים בצד ביומולדת 4 לבן שלי
להכנת כמות גדולה לאירוע יש פשוט להכפיל את הכמות, נניח 3 כוסות חלב ו-9 כפות זרעי צ'יה
מומלץ להכין יום מראש כדי לתת לצ'יה לעשות את שלה ולהפוך את החלב למרקם של פודינג
להגשה מומלץ לקנות כוסיות יפות מחנות חד פעמי, למלא רק חצי מהן בפודינג כדי להשאיר מקום לפירות
את הפירות רצוי לחתוך לקוביות על צלחת הגשה (כל פרי בשורה אחרת של הצלחת) וזהו 🙂
כתיבת תגובה