כנכדה לסבא דייג, יש לי זיכרונות רבים מתקופת הילדות שבה סבא שלי היה חוזר בכל שבת עם דגים טריים.
סבתא שלי היתה מנקה את הדגים ואני הייתי עומדת לידה ומסתכלת עליה בסקרנות רבה ובארוחת הצהריים סבא שלי היה מנקה לי את הדג מכל העצמות ונותן לי לאכול.
עד היום אני מאוד אוהבת דגים…
ביום-יום הדג העיקרי שאני אוכלת הוא אמנם טונה מקופסת שימורים אבל פילה סלמון הוא אחד הדגים האהובים עלי ביותר.
אז אחרי תקופה ארוכה שלא הכנתי פילה סלמון בבית, התפנקתי לי בשני נתחים טריים טריים (טוב האמת שאבא פינק 🙂 ) אין משהו שהריונית תבקש ולא תקבל…
ישר רצתי למטבח, 2 דקות הכנת המרינדה ועוד 18 דקות בתנור ותקתקתי לי ארוחה משביעה וטעימה ביותר.
יכול להיות שהרוטב קצת ייחרך מסביב אבל הסלמון יוצא רך ומתפרק בקלות לחתיכות על הצלחת.
המצרכים הדרושים:
1 נתח פילה סלמון טרי (אני קונה ללא עור) – כמובן שלכמות גדולה יותר לההגדיל כמויות בהתאם, אצלי אין קליינטים לסלמון… רק אני
למרינדה:
1 כפית חרדל דיז'ון (לא היה לי את הדיז'ון גרגירים אז השתמשתי במרקם המשחתי)
3-4 שיני שום טרי (אפשר שום כתוב מקופסא אבל רצוי טרי)
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי ההכנה:
להפעיל תנור על 180 מעלות טורבו
להעביר את מצרכי המרינדה לקערה קטנה ולערבב
להכין תבנית עם נייר אפיה ולשמן אותה מעט מלמטה
למרוח את פילה הסלמון במרינדה מכל הצדדים, להעביר לתבנית ולהכניס לתנור ל-15-18 דקות (רצוי לכסות את התבנית ורק בדקות האחרונות להסיר את הכיסוי)
אפשר להעביר את הפילה למקרר לשעה עד מספר שעות כדי שהטעמים ייספגו אבל גם אם אין לכם זמן זה יוצא טעים
מומלץ להגיש עם לימון טרי
כתיבת תגובה