את המתכון לפיצה הזו קיבלתי מאחותי, שהוכתרה במשפחה כאלופת הפיצות!
עדיין לא הגעתי לרמת הדיוק שלה (באמת, שימו את הפיצה שלה ליד פיצה של פיצריה ולא תבחינו בהבדלים… תמונה להוכחה בהמשך…), אבל אני בדרך לשם 🙂
הפיצה הזו מככבת אצלנו, ואנחנו נהנים להכין אותה יחד עם חברים מהגן שמגיעים אלינו מדי פעם לפליי דייט (הילדים פשוט עפים על הפעילות הזו).
וגם נהנים להכין אותה יחד כולנו כמשפחה.
וכמובן שכשהפיצה מוכנה כולנו יושבים סביב השולחן וטורפים אותה בהנאה.
אל תוותרו על המתכון גם אם אין לכם מיקסר (אני לשה את הבצק ידנית כי נשברה לי קערת המיקסר והבצק יוצא נפלא).
דרך אגב, רוב המתכונים עולים לקבוצת הפייסבוק שלי לפני שהם מתעדכנים באתר. מוזמנים להצטרף ולקבל עדכונים בזמן אמת על מתכונים קלים ושווים.
המצרכים הדרושים:
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח (כוס מדידה)
½ שקית שמרים טריים של שמרית / 1 כף גדושה של שמרים יבשים
1 כפית גדושה סוכר / דבש / סילאן
¼1 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
לרוטב:
רוטב פיצה (אחותי ממליצה על של חברת יכין, אני משתמשת ב"פיצה פיתה" של פריניר)
לטגן כמה שניות פפריקה מתוקה ו-4 שיני שום כתוש
להוסיף את הרוטב ולערבב
לשים מים רותחים בקופסא של הרוטב, כפית מלח (לרוטב "פיצה פיתה" איו צורך, הוא מלוח) וכפית שטוחה של סוכר
לבשל כ-15 דקות על אש נמוכה
גבינה צהובה אפשר כל סוג. אני הכי אוהבת את פתיתי עמק 28%
תוספות:
אצלנו בבית הכי הולך תירס, טונה וזיתים. תרגישו חופשי לשים כל תוספות שאתם אוהבים
שלבי ההכנה:
העבירו לקערה את הקמח והשמרים וערבבו היטב
הוסיפו את הסוכר ואת המים וערבבו היטב
הוסיפו את המלח ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
גלגלו לכדור, העבירו לקערה, כסו במגבת והעבירו להתפחה של בין חצי שעה לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (חצי שעה בקיץ עד שעה בחורף)
לאחר ההתחפה הפעילו את התנור על 200 מעלות
קחו את הבצק ביד, הפכו אותו לכדור ואז הניחו אותו וחלקו לשניים
לושו אותו בעדינות והפכו אותו שוב לכדור, הניחו על משטח מקומח מעט ורדדו עד לקבלת הצורה הרצויה
טיפ שווה של אחותי: אחרי שמרדדים את הבצק ושמים בתבנית, מכסים במגבת או שתיים את הכל ואז נותנים התפחה של רבע שעה פלוס מינוס. ככה היא יוצאת יותר פלאפית
אחרי שהבצק דק מספיק לטעמכם, קחו מהרוטב עם כף ומרחו בתנועות מעגליות על הבצק
מעל הוסיפו גבינה צהובה בנדיבות ואת התוספות האהובות עליכם
העבירו לתנור לכ-20 דקות עד שהגבינה הצהובה הופכת מעט לשחומה
בתאבון!
כתיבת תגובה