אחת הבעיות הכי קשות לפיצוח היא איך לגוון את ארוחת הערב…
אם גם לכם נמאס מחביתה, מכריך ומטוסט אבל עדיין בא לכם על ארוחה קלילה שלא דורשת הרבה התעסקויות אז פיצה טורטיה היא ה-פתרון בשבילכם (במיוחד אם יש לכם ילדים! כי מי לא אוהב פיצה…)
את המתכון הפשוט וקל הזה לפיצה טורטיה מצאתי באתר המצוין מתכונים ב-10 דקות שהמתכונים שלו מככבים אצלי במטבח.
הפיצה טורטיה מזכירה קצת את פיצה עגבניה – הבצק מסביב קריספי ודק והמרכז רך מהרוטב ומהגבינה הצהובה.
מכיוון שיש לי הרגשה שהמתכון הזה הולך לככב אצלכם… הנה כמה טיפים מועילים שאני אימצתי מזמן:
- הכינו מראש כמות גדולה של רוטב אדום ואחסנו בצנצנות בהקפאה, ככה תוכלו להפשיר כל פעם שמתחשק לכם להכין פיצה בספונטניות ובמהירות
- אחסנו את הרוטב בקופסאות בגדלים שונים כדי שתוכלו לעשות בו שימושים נוספים כמו לפסטה (כשהרוטב הוא החלק הארוך וה"מסובך" אין יותר נוח מלהרתיח פסטה ולשפוך עליה רוטב שיצא מהקפאה – מומלץ לחמם אותו על הגז)
- אם אתם חובבי פיצות ומזמינים מדי פעם פיצה קנויה הביתה תוכלו לשמור את הרוטב האדום שמגיע עם הפיצה ולהשתמש בו כדי להכין את הפיצה טורטיה שלכם… יוצא מצויין!
המצרכים הדרושים:
- חבילת טורטיות
- גבינה צהובה / מוצרלה (אני אוהבת לקנות את עמק 28%)
- לרוטב:
- 3-4 שיני שום טרי כתושות (מי שאוהב שום כמוני יכול להוסיף יותר)
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות קטנה / עגבניה מגורדת
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט סוכר (לפי הטעם)
שלבי ההכנה:
הכנת הרוטב:
- טגנו את השום הכתוש כ-½ דקה בלבד עם מעט שמן (שהשום לא יישרף)
- הוסיפו את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים וטגנו עוד קצת
- הוסיפו מים כך שהרוטב לא יצא דליל מדי (שהסמיכות תצא לשביעות רצונכם), הביאו לרתיחה ובשלו עוד מספר דקות על אש נמוכה
הכנת הפיצות:
- חממו מראש תנור על 170-180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם)
- הניחו על הרשת של התנור את הטורטיות (תצטרכו לעשות זאת בכמה נגלות)
- שפכו על הטורטיות מהרוטב (עם כף) ופזרו אותו על הטורטיה
- פזרו את הגבינה המגורדת מעל והוסיפו אילו תוספות שאתם אוהבים
- הכניסו לתנור לכ-8 דקות וחסלו מיד…
בתאבון! 🙂
כתיבת תגובה