אני לא יכולה לספור את כמות הפעמים בהם הכנתי פנקייקים החופש הזה…
הבן שלי אכל יותר פנקייקים בחופש מאשר אכל לאורך כל השנה, אבל הוא ממש לא התלונן 🙂
כשנתקלתי במתכון הזה של סיוון צברה לפנקייק מקמח כוסמין מלא הייתי חייבת לנסות אותו!
עם כל הנישנושים, הגלידות והאוכל מהיר ההכנה שהכנתי החופש, המתכון הזה בא לי ממש טוב לנקיפות המצפון שהתחלתי לפתח…
עשיתי במתכון שינויים מינוריים ויצא מעולה פלוס פלוס!!!
ממליצה בחום… ולא רק בחופש הגדול!!!
המצרכים הדרושים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
1 כוס חלב (אני השתמשתי בחלה סויה שנתן מתיקות עדינה נוספת)
1 כפית שמן (השתמשתי בקנולה, אפשר גם קוקוס)
מעט קינמון (לא חובה)
שלבי ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר וניל) בקערה אחת, ואת החומרים הרטובים (ביצים, חלב ושמן) וקערה נפרדת
מאחדים את התערובות לקערה אחת ומערבבים עד שאין גושים
משמנים מעט מחבת על להבה בינונית, מוזגים מעט מהבלילה למחבת וכאשר נוצרות בועות הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים
מעבירים לצלחת, מוסיפים סירופ מייפל, סירופ שוקולד, אבקת סוכר, סילאן או כל דבר אחר שאוהבים (אפשר גם לא לשים כלום, טעים ביותר גם ככה) ומחסלים בהנאה 🙂
הצעת הגשה במיוחד לילדים אבל לא רק:
אם הכנתם פנקייקים גדולים חתכו אותם לרבעים, העבירו לקופסא וקחו איתכם כשאתם יוצאים לטייל עם הילדים… זה אחלה כפינגר פוד!!!
את הקופסא הזו הכנתי כצידה לבוקר של כיף בקאנטרי 🙂
עופר מוקי אומר
הפכת את הבוקר של הילדים שלי והחברים שלהם לנפלא! הוספתי תמצית ווניל.
היה מושלם
דנית בן דוד אומר
היי עופר, איזה כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן 🙂
שרון אומר
אחלה מתכון!
דנית בן דוד אומר
תודה רבה שרון 🙂
גילי שוכמן אומר
מתכון מעולה !
דנית בן דוד אומר
תודה רבה גילי 🙂
דפנה אומר
מתכון מעולה. תודה רבה! הכנתי ענקיים ודקים וגלגלתי עם שוקולד מריר.. יצא כמו קרפ
דנית בן דוד אומר
מצויין~ תודה על הרעיון. ינוסה בקרוב… 🙂
שאול אומר
יצא מעולה. תודה רבה !
דנית בן דוד אומר
כיף לשמוע! בשמחה 🙂
שרה אומר
היי. רציתי לדעת איזה גודל של כוס? 240?
דנית בן דוד אומר
היי שרה, כן, כוס מדידה 240 מ"ל